Anasayfa

Danıştay İDDK'dan görevde yükselme kararı

TCDD'nin görevde yükselme yönetmeliğinin bazı maddelerinin yürürlüğünün durdurulması istemini inceleyen Danıştay 5. Dairesi, daha önce görevde yükselme eğitimine katılan ve sınavlarda başarısız olanlar ile sınavlara mazaretsiz olarak katılmayanlara, başarısız oldukları her sınav için -2; mazaretsiz katılmadıkları her sınav için ise -3 puan verilmesi yönündeki hükümlerinin yürürlüğünü durdurmuştu. Hem davacı sendika (Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikaları) hem de idare bu kararı temyiz etmiş olup, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu bu hükümlere ek olarak bir hükmün daha yürürlüğünü durdurmuştur.

Haber Giriş : 2009-08-20T11:59, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikaları tarafından temyiz edilen davada, TCDD yönetmeliği eki "Değerlendirme Formunu" 8. maddesinin (a) ve (b) bentleri yönünden verilen yürürlüğü durdurma kararını onamış, ayrıca yönetmeliğin 21. maddesinin 2. fıkrasında yer alan "... bu durumda bulunan personel kazandığı sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl içinde aynı unvan için yapılacak olan görevde yükselme eğitimi ve sınavına katılamaz" hükmü hakkında yürürlüğü durdurma kararı vermiştir.

Bu karara göre görevde yükselme sınavına katılan ve ataması yapılan personelden, göreve başlamayan veya atama isteminden vazgeçenler aynı unvanlı görevde yükselme sınavına katılabilecektir.

Memurlar.Net