Anasayfa

Gökçek: Derhal eski fiyatlara dönülecek

Haber Giriş : 2010-03-11T18:50, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 2. İdare Mahkemesinin, Ankara'daki toplu taşıma ücretlerinde indirime gidilmesi konusundaki UKOME kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini anımsatarak, bu karar dolayısıyla mutlu olduğunu söyledi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, UKOME'nin yarın saat 14.00'de toplanacağını ve toplu taşıma ücretlerinde eski tarifeye dönülmesi için karar alacağını belirtti.

Otobüslerde eski tarifeye ilişkin teknik anlamda yeniden düzenleme yapılması gerektiğini de ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

“Ankara 2. İdare Mahkemesi, son alınan UKOME kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar dolayısıyla mutluyum. Transfer ve sefer sayısı de eskiden olduğu gibi normal haline dönecek. Yarın UKOME'de karar alınmasıyla birlikte bilet makinelerinin eski haline dönmesi için teknik ekip sabaha kadar çalışacak. Teknik düzenlemenin ardından 13 Mart Cumartesi gününden itibaren eski fiyatlardan ulaşım sağlanmaya başlar.”

8 Mart Pazartesi gününden itibaren 2003 yılındaki ulaşım ücretlerinden yolcu taşındığını ifade eden Gökçek, maddi bakımdan zarar ettiklerini ve hasılatlarının yarı yarıya düştüğünü bildirdi.

Ulaşımda indirim nedeniyle aldıkları önlemleri, vatandaşa iyi anlattıklarını belirten Gökçek, “Bu nedenle birtakım ideolojik yaklaşımları olan kişiler dışında, vatandaştan olumsuz tepki almadık. Vatandaş tarafından konu çok iyi anlaşıldı” dedi.

Anadolu Ajansı