Anasayfa

Tekkede hırsızlık müze görevlisini tutuklattı

Haber Giriş : 2012-01-24T15:27, Son Güncelleme 2021-08-15T19:01

Üsküdar'daki Özbekler Tekkesi'nden tarihi eserlerin çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan müze görevlisi tutuklandı .

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan Özbekler Tekkesi'nde 8 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen ve aralarında hat sanatı eserlerin de bulunduğu 43 adet tarihi eserin çalındığı olayla ilgili çalışmalarını sürdüren polis, müzede görevli Yakup Türkel'i de gözaltına aldı.

Çeşitli müzelerde 15 yıldır işçi olarak çalıştığı öğrenilen Türkel, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerinin ardından çıkartıldığı Üsküdar Adliyesinde tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hırsızlığı gerçekleştirdikleri öne sürülen Abuzer Tümen, Güven Albayrak ve çalınan tarihi eserleri satın aldıkları öne sürülen Gürkan Albayrak ile Erdem Ersoy, daha önce tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Anadolu Ajansı