Anasayfa

Keşan 10. Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali Satranç Turnuvası devam ediyor

10. Uluslar arası Keşan Kültür ve Turizm Festivali Satranç Turnuvası devam ediyor.

Haber Giriş : 2012-08-01T14:20, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Turnuva Koordinatörü Rafet Gülmez, yaptığı açıklamada, 28 Temmuz Cumartesi günü start alan turnuvanın İzmir, İstanbul ve Çanakkale ile birlikte Türkiye'deki en önemli 4 turnuvadan biri olduğunu belirtti.

9 turun gerçekleştirileceği turnuvada şimdiye kadar 6 turun tamamlandığına işaret eden Gülmez, “Diğer illerdeki turnuva birçok kurumun desteğiyle ve büyük bütçelerle gerçekleşiyor. Keşan'da ise bu turnuva sadece Keşan Belediyesi'nin desteği ve özverisi ile gerçekleşiyor." diyerek, şöyle konuştu:

"Bu nedenle satranç turnuvalarına yıllardan beri destek veren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a da teşekkür ediyoruz. 204 sporcunun katıldığı turnuvaya Keşan'dan da toplam 38 satrançcı iştirak etti. Turnuvada ayrıca 2 Grand Master, 8 İnternational Master, 3 Fide Master ve 1 Conditide Master ünvanlı satrançılar bulunuyor.”

Gülmez ayrıca, turnuvadaki 10 müsabakanın www.kesanopen.com sitesindeki canlı yayın linkinden yayınlandığını ve dileyen satrançseverlerin diledikleri masaların müsabakalarını buradan canlı olarak izleyebileceklerini belirtti.

Cihan Haber Ajansı