Anasayfa

Balyoz'da yakalama kararı olan 69 sanıktan 37'si tutuklandı

Haber Giriş : 2012-09-26T17:08, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Balyoz davası kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 3 muvazzaf astsubay tutuklandı. Böylece haklarında yakalama kararı olan 69 sanıktan 37'si tutuklanmış oldu.

Balyoz davasında hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar teslim olmaya devam ediyor. Haklarında yakalama kararı bulunan astsubaylar Kenan Yüce, Adem Ceylan ve Murat Dülek, Merkez Komutanlığı'na ait bir araçla İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Mahkeme heyetinin karşısına çıkan 3 sanığın da yakalama kararı kaldırıldı.

Karara karşı diyecekleri sorulan sanıkların avukatı, yargılama sürecinde müvekkillerinin duruşmalardan vareste tutulduklarını, yakalamanın kaçak kişiler için verildiğini bu nedenle kararın kaldırılarak serbest bırakılmalarını istedi.

Mahkeme, 3 sanığın da tutuklanmasına karar verdi. Sanıklar, Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Haklarında yakalama kararı verilen 69 sanıktan 37'si tutuklanmış oldu.

Cihan Haber Ajansı