Anasayfa

Gündoğdu: Kalan sözleşmelilerin tamamı kadroya geçirilmelidir

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, personel statülerine ilişkin ''Kalan sözleşmelilerin tamamı kadroya geçirilmelidir'' dedi.

Haber Giriş : 2013-03-28T13:44, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'nda yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'ndaki konuşmasına, toplantı gündeminin kendilerine dün gönderilmesini eleştirerek başladı.

Memurların Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin ''82 model'' olduğunu ifade eden Gündoğdu, bunun kaldırılmasını istediklerini belirtti. Gündoğdu, ''12 milyon 300 bin imzayı burada size takdim ettik. Şu anda anayasasını değiştiren ama yönetmeliğini değiştiremeyen bir ülke konumundayız. 23 ana madde değişmişken yönetmeliğe dokunamayan bir ülke konumumuz var. Biz, çalışanların çalışma hakkına zarar veren bu yönetmelikten kurtulmak istiyoruz'' diye konuştu.

Personel statüleri konusunda konfederasyonlarının öteden beri deklare ettiği yaklaşımın belli olduğunu dile getiren Gündoğdu, kalan sözleşmelilerin tamamının kadroya geçirilmesini istediklerini ifade etti.

Gündoğdu'nun bu sözleri üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlar Kurulu'nda görüşülen bir konunun içeriğinin konuşulmadan, görüşlerinin alınmadan ve karşılıklı değerlendirme yapılmadan açıklanmasının sürece katkı sağlamayacağını söyledi.

Ahmet Gündoğdu da 161 konunun binlerce toplantıdan geçerek, Kamu Personeli Danışma Kurulu'na geldiğini vurgulayarak, çözüme kavuşması gerektiğini ve 1 Ağustos'taki toplu sözleşmeye yeni konularla gelmiş olmayı umduklarını dile getirdi

İŞ GÜVENCESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ/b>

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamu personel sistemine yönelik gündemdeki tartışmalara sert tepki göstererek, "Biz, 'çalışanlar'a geçmek istemiyoruz, zaten çalışıyoruz. İş güvencesinin kaldırılması bizim kırmızı çizgimizdir" şeklinde konuştu.

Ankara'da düzenlenen Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda, personel statüleriyle ilgili bölümde konuşan Ahmet Gündoğdu, basından öğrendikleri düzenleme söylentilerinin kendilerini rahatsız ettiğini kaydetti. Çalışanlar kavramına karşı olduklarını söyleyen Gündoğdu, "Memur; memur olarak çalışsın, işçi; işçi olarak çalışsın. Herkes işini bu şekilde yapmaya devam etsin." dedi.

İsihdamında zorluk çekilen bölgelerde istihdamı sağlamak için gündeme getirilen rotasyon söylentisine de tepki gösteren Gündoğdu, "Rotasyon geliyor haberleri, uyuyan devi uyandırma çabalarının bir parçası ise bunda büyük oranda başarılı olunmuştur. Kamudaki personel dağılımındaki dengesizliğe rotasyonla çözüm bulunmasını doğru bulmuyoruz. Kavimler göçüne şiddetle karşıyız. İstihdamda kolaylık isteniyorsa, zorluk çekilen yerlere pozitif ayrımcılık yapılarak bu sorun aşılabilir. Devlet eski alışkanlıklarından vaz geçmeli. Bölgede çalışanlara pozitif ayrımcılık yapılmalı." şeklinde konuştu.

POZİTİF AYRIMCILIK ÖNERİSİ

Gündoğdu, pozitif ayrımcılık konusuna getirdikleri önerileri ise şu şekilde açıkladı:

"Kamu görevlisi ihtiyacının karşılanamadığı ve yoğun sirkülasyonun yaşandığı hizmet alanlarında görev yapan kamu görevlilerine pozitif ayrımcılık yapılmalı. Bunun için; özel hizmet tazminatlarının artırımlı ödenmesi, gelir vergisi indirimi sağlanması, sosyal güvenlik primi kişi keseneklerinin bir bölümünün devlet tarafından ödenmesi, eş ve çocuk yardımının artırımlı ödenmesi, zorunlu hizmet yükümlülüğü veya zorunlu bölge hizmeti öngörülen hizmet alanında zorunluluk süresinden fazla kaldığı her yıl için 3 ay veya 5 yıl için bir yıl fiili hizmet zammı verilmesi, yer değiştirmelerde veya sınava ya da puanlamaya dayalı yöneticilik görevlerine atanmada bu tür hizmet alanlarında görev yapılan hizmet süreleri için ilave hizmet puanı verilmesi, bu hizmet alanlarında görev yapılan sürenin 3 veya 5 yılı aşmasından sonra bu hizmet alanları için verilen hizmet puanlarının iki kat olarak hesaplanması gibi teşvik ve ikna edici seçenekler hayata geçirilmelidir."

Anadolu Ajansı