Anasayfa

Molotofla yakılan 3 okul eğitime başlayamadı

Muş'un Bulanık ilçesinde 2 gün önce yüzleri maskeli bir grup tarafından molotofkokteyli atılarak yakılan 3 okulda eğitim-öğretim gecikmeli olarak başlayacak.

Haber Giriş : 2014-09-15T13:37, Son Güncelleme 2021-08-15T18:59

Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Bulanık ilçesinde 2 gün önce akşam saatlerinde yüzleri maskeli bir grup tarafından molotofkokteyli atılarak yakılan ve eğitime hazırlanması için tadilatı devam eden 3 okulda incelemelerde bulundu. Yakılan okulları gezen Edip, Fatih İlköğretim Okulu'nun bir hafta sonra, Mehmet Akif ve 125. Yıl İlköğretim Okullarının ise 3 gün sonra eğitim öğretime başlayacağını söyledi. Yanan 3 okulun çok kısa bir sürede eğitim öğretime hazır olacağını bildiren Edip, "En fazla hasar Fatih İlköğretim Okulu'nda oldu. Şimdi bu okul Vali Beyin talimatıyla bir hafta içinde tadilatı bitecektir. Bir haftaya kadar burada eğitim gören öğrenciler izinli sayılacaklardır. İnşallah cuma günü tüm tadilatlar bitmiş olur ve pazartesi günü öğrencilerimiz derslerine başlamış olurlar. Tadilat çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah bu üç okulumuzda okuyan yaklaşık 2 bin öğrencimiz en geç pazartesi günü ders başı yapmış olacaklar" dedi.

Yakılan okullar nedeniyle İlköğretim Haftası kutlamalarını ertelediklerini belirten Edip, "Bugün itibariyle 2014-2015 eğitim öğretim yılına başladık. İlçemizde yakılan okullar nedeniyle İlköğretim Haftası kutlamasını erteledik. Bulanık büyük bir yer. 56 köy, 25 mezra ve merkez beldeleriyle birlikte 130 okul, 27 bin öğrenci ve bin 300 öğretmeni bulunan büyük bir camia. Tabi ki böyle büyük bir yerde ufak tefek eksikler de olabilir. İnşallah tüm eksiklerimizi kısa sürede tamamlayıp eğitim öğretime hızlı bir şekilde başlayacağız. Söz veriyoruz, kısa bir sürede Bulanık'ın eğitimini dört dörtlük hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

Fatih İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Muhammed Gün ise, okullarının yakılmasına üzüldüklerini belirterek, "Bugün okula gidemediğim için üzüldüm" dedi.

İhlas Haber Ajansı