Anasayfa

Re'sen emekliler 'torba yasa'yı bekliyor

Haber Giriş : 2014-09-28T14:04, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, "Milli Savunma Bakanlığınca hazırlanan, askerlerle alakalı birçok düzenlemeyi içinde barındıran adeta bir nevi 'Asker Torba Yasası' olarak da adlandırılan bir tasarının ekim ayı içinde Meclis'e gönderilmesi planlanmaktadır" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden kararname yoluyla re'sen emekli edilen askerler tarafından kurulan Re'sen Emekliler Derneği'nin başkanı Kahramaner, Türkiye'de darbe ve darbe sonrası dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yargı kararı olmadan kararnamelerle ilişiği kesilen askerlerin mağduriyetlerinin devam ettiğini söyledi.

TSK'nın yargı kararı olmadan görüş, inanç ve sağlık gerekçeleri ile ilişiği kesilen subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve askeri öğrenciler büyük haksızlıklara maruz kalarak mağdur edildiğini belirten Kahramaner, şöyle devam etti:

"Milli Savunma Bakanlığınca hazırlanan, askerlerle alakalı birçok düzenlemeyi içinde barındıran adeta bir nevi 'Asker Torba Yasası' olarak da adlandırılan bir tasarının ekim ayı içinde Meclis'e gönderilmesi planlanmaktadır. Söz konusu tasarıda TSK'den kararnamelerle ilişiği kesilen askerlerin de yer alması kaçınılmaz olmuştur. Çünkü bugüne kadar yapılan birçok düzenlemeyle adeta sicil affına uğrayan veya mağduriyetleri giderilmeyen memur kalmamıştır. Ayrıca TSK'nın 50-60 yıl önceki yasalarla dizayn edilmesini anlamadıklarını ve mağduriyetlerin giderilmesi yönünde adımların atılması gerekiyor."

Anadolu Ajansı