Anasayfa

'Rüşvetçi polis' operasyonu karıştı!

Polis, AVM otoparkında rüşvetçi meslektaşlarına operasyon yaptı. Olayla ilgisi olmayan başka bir polis, gözaltı işlemini 'kavga' sandı, ancak o da 'rüşvete bulaşmış olma ihtimali' yüzünden gözaltına alındı

Haber Giriş : 2014-12-22T08:06, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Sertaç Koç

İzmir polisinin, rüşvet aldığı iddiasıyla kendi meslektaşlarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda yaşananlar 'tesadüfün böylesi olur' dedirtti...

İzmir Emniyeti'ne başvuran bir kişi, 'bar ruhsatı almasına yardımcı olacaklarını söyleyen iki polis memurunun kendisinden para istediğini' iddia etti. Bu kişinin şikayeti üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis, bu kişiye önceden seri numaraları alınmış 5 bin TL verdikten sonra, iki polis memuruyla Gaziemir ilçesindeki bir AVM'nin açık otoparkında buluşması için randevulaşmasını istedi. Bu kişi daha sonra iki polis memurunu buluşmak üzere bu AVM'nin otoparkına çağırdı.

Polis, AVM otoparkını gören güvenlik kameralarını buluşma yerine yönlendirerek gerekli önlemleri aldı. İki polis memuru otoparka geldikten sonra bu kişiyle buluştu. İki polisin, seri numaraları belirlenmiş paraları bu kişiden alması üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

Kavga olduğunu sandı

Hazır bekleyen ekipler, bir anda ortaya çıkarak meslektaşlarını otoparkta gözaltına aldı. Bu sırada AVM'de yaptığı alışverişin ardından çıkarak otoparktaki aracına yönelen ve olayla ilgisi olmayan bir diğer polis memuru, rüşvetçi iki polise yapılan gözaltı işlemi anında yaşanan arbedeyi gördü. Polis, kavga olduğunu sanarak arbedenin olduğu yere yöneldi, operasyonu yapan polislerin "Kimsin?" sorusu üzerine, "Polisim, siz kimsiniz, ayrılın" yanıtını verdi. Ekipler, polis memurunu da rüşvet alan polislerle ilişkili olabileceği ihtimali üzerine gözaltına almak istedi.

Yaşanan arbedede olayla ilgisi olmayan polis yere yatırılarak gözaltına alındığı sırada burnu kırıldı. Polis memurunun ifadesinde, kendisinin yaşanan arbedeyi kavga sandığı için oraya yöneldiği öğrenildi. Yapılan araştırmada, polis memurunun olayla bir ilgisinin olmadığının anlaşılması üzerine serbest bırakıldı. Rüşvet aldığı öne sürülen iki polis memuru hakkında ise adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Milliyet