Anasayfa

Yeğitek'in Nisan ayı e-Dergisi çıktı

Yeğitek e-Dergisi Nisan 2015 sayısı çıktı!

Haber Giriş : 2015-05-05T21:02, Son Güncelleme 2021-08-15T18:59

İletişim Daire Başkanlığı tarafından üç aylık sürelerle hazırlanan Yeğitek e-Dergimizin Nisan 2015 sayısı çıktı.

Dergimizin bu sayısında dosya konusu olarak "Okuma Kültürümüz" ü ele aldık. "Toplum olarak okuma alışkanlığımızı nasıl geliştirebiliriz?", "Çocuklarımızın daha fazla kitap okuması için neler yapabiliriz?" sorularına cevap aradık. Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza giren "e-kitap (elektronik kitap), sesli kitap, z-kitap (zenginleştirilmiş kitap) ve z-kütüphanelerin okuma alışkanlığımız üzerindeki etkisini araştırdık.

Bu sayımızda: edebi eserlerin dizi filmler aracılığıyla ekranlara taşınmasında okuma oranlarımızdaki artışın veya azalmanın etkisini değerlendirdik. Bugünlerde konuşulmaya başlanan "yaratıcı okurluk" kavramını, okul kütüphanecisinin taşıması gereken özellikleri, kitap okuma istatistiklerini, hızlı ve etkin okumanın faydalarını, yurt dışında okumaya teşvik için yapılan projeleri bulacaksınız. Dergimizde, her okurun merak edebileceği yazarların okumaya nasıl başladığı, kitap okuma tarzları, şimdi hangi kitapları okudukları gibi soruların cevaplarını kendi anlatımlarından öğreneceksiniz.

Kültür-Sanat bölümümüzde; yazar İhsan Oktay Anar'ın yeni romanı Galiz Kahraman üzerine bir incelemeyi ve 1929 yılından bu yana Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen Oscar Ödüllerinin değerlendirmesini okuyacaksınız.

Portre bölümümüzde; kendisini, "Yazar ve hocayım. Başlıca işim düşünmek ve düşündüklerimi cemiyete sunmaktır" diye tanımlayan özgün fikir adamı Cemil Meriç'e yer verdik.

Yeğitek Haber bölümümüzde; kurumumuzun katıldığı fuar etkinlikleriyle, Eğitimde Fatih Projesi'ndeki son gelişmelerle EBA(Eğitim Bilişim Ağı)'ndaki faaliyetleri okuyacaksınız. Dergimiz görüş ve önerilerinizi bekliyor.

Nisan 2015 sayısını okumak için tıklayınız.

Memurlar.Net