Anasayfa

Koç ailesi FETÖ davasına müdahil oldu

FetullahçıTerör Örgütü (FETÖ) üyesi eski emniyet mensuplarının iş, siyaset ve sanat dünyasından birçok kişiyi usulsüz dinledikleri gerekçesiyle yargılandığı davaya Koç Holding'in Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç ile Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç da dahil oldu. Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de arasında bulunduğu 45'i tutuklu 185 kişinin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın ilk duruşması başladı

Haber Giriş : 2017-02-22T07:20, Son Güncelleme 2021-08-15T19:01

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK

Yasa dışı dinlemede FETÖ'cülerin işlediği suçtan zarar görme durumlarını dikkate alan mahkeme heyeti, başta ünlü iş adamı Rahmi Koç ve Ali Koç olmak üzere pek çok kişinin davaya müdahil olmasına karar verdi. Aralarında Azmi Karamahmutoğlu, Bahadır Özgen, Bülent Hasan Tanla, Fahri Tuncer Haznedaroğlu, Fevzi Mete Çubukçu, Gürbüz Karakuş, Hasan Özdemir, Kazım Çalışkan, Sedat Ergin, Mehmet Akif Beki, Ali Kolat, Nurettin Şimşek, Ayşegül Genç, Müşerref Yiğit ve Şammaz Demirtaş'ın da yer aldığı çok sayıda kişi davaya müdahil oldu. Sanıklar, "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak", "resmi belgede sahtecilik", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi" ve "iftira" gibi suçlardan yargılanıyor.

-ANTALYA'DA 21 GÖZALTI: Serik Genç İşadamları Derneği'ne yönelik operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

- BANK ASYA'YA 1.5 MİLYON TL: Erzurum'da kapatılan Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği'nin yönetim kurulu üyesi Mustafa Polat'ın yargılanmasına devam edildi. Polat'ın Bank Asya'ya 17-25 Aralık'tan sonra yüklü miktarda para yatırdığı belirtildi.

- İZMİR'DE OPERASYON: İzmir'de TMSF'ye devredilen Küçükbay Şirketler Grubu'nun eski ortaklarından Halil Küçükbay gözaltına alındı.

Sabah