Anasayfa

Türk festivalini, Türk düşmanı kongre üyesi bastı

New Jersey'deki 13. Türk Festivali'ne davetsiz katılan Kongre üyesi Bill Pascrell, "Bana saygı gösterilmezse sesimi çıkartırım, insanlar beni bu yüzden işe aldı" diyerek örgütlerinin maaşlı elemanı olduğunu itiraf etti

Haber Giriş : 2018-05-18T07:45, Son Güncelleme 2018-05-18T08:25

24 Haziran seçimleri öncesi Türkiye'ye karşı savaş açan Avrupa ve ABD'nin kirli çamaşırları ortaya çıkıyor. ABD eyaleti New Jersey'de düzenlenen 13. Türk Festivali'ne davetsiz gelen kongre üyesi Bill Pascrell, sokak ortasında kurulan kürsünün başına zorla geçerek YPG/PKK propagandası yaptı. Türklerin kendisini iyi tanıdığını ve sevdiği yönünde yalan dolu ifadelerle söze başlayan Pascrell, "Türkiye Cumhurbaşkanı'nı protesto eden insanları döverek insan hakları ihlali işlendi. İçlerinden birisi bir gözünü az kalsın kaybediyordu. Yalnızca ben değil tüm kongre bu konuda fikirlerimizi beyan ettik" diyerek huzur dolu Türk festivaline katılanları da tahrik etmeye çalıştı.

'TÜRKLER AYNI FİKİRDE DEĞİL'

Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolos Yardımcısı Reyhan Özgür'e Türk toplumu önünde bağırıp çağıran Pascrell, "Senin pozisyonuna saygım var. Senin de benim politik pozisyonuma saygın olmalı. Ben sözlerimi bitirene kadar sessiz olacaksın. Türklerin büyük bölümü bu konuda benimle aynı fikirde" diyerek saldırgan tavırlarını sürdürdü. "Bu konuda saygı gösterilmezse sesimi çıkartırım çünkü insanlar beni bu yüzden işe aldı" diyerek açıkça para aldığını da dile getiren kongre üyesine New York Başkonsolos Yardımcımız Reyhan Özgür de "Hayır siz susacaksınız!" ve "Türkler sizinle aynı fikirde değiller" diyerek gerekli cevabı da verdi.

Senatörün tahriki işe yaramadı

Duyarlı Türk toplumu saldırgan kongre üyesinin tahrikine kapılmadı. Pascrell de beklediği desteği alamayınca festival alanını terk etti. Bill Pascrell'in bu diplomasi dışı saldırganlığının Türk toplumunda büyük bir tepki topladığı da ifade edildi.

Akşam