Anasayfa

Öğretmen atamaları tatlıya bağlandı

Haber Giriş : 2007-05-23T07:06, Son Güncelleme 2021-08-15T18:59

Seçim engeline takılacağı söylentileri yayılan öğretmen atamalarının ağustosta yapılacağı kesinleşti. 30 bin açığı kapatacak atamalar öğretmen adaylarının yüzünü güldürecek

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın resmi okulların öğretmen açığını kapatmak için ağustos ayında yapacağı 30 bin öğretmen alımının seçim yüzünden gerçekleşmeyeceği söylentisi adayları huzursuz etti. Ancak atamaların ağustos ayında yapılması kesinleşti. İlk defa öğretmen olarak atanacak onbinlerce aday bu yıl KPSS dışında doğrudan kendi mesleki bilgilerini içeren Alan Seçme Sınavı'na da girecek. Beden eğitimi, müzik, resim gibi branşlardaki adaylar bir jüri önünde mülakatla yarışacak.

SORULAR BAKANLIK'TAN

ÖSYM'ce yapılacak KPSS'ye başvurular 29 mayısa kadar sürecek. Sınav 30 Haziran-1 Temmuz 2007'de uygulanacak. İki aşamalı sınav KPSS ve Alan Seçme Sınavı'ndan oluşacak. Branş sorularını bakanlık hazırlayacak. Alan Seçme Sınavı'nı resim, beden eğitimi ve müzik alanlarında akademisyenlerden oluşan bir jüri yapacak. İki aşamalı sınav sonunda KPSS ve Alan Seçme Sınavı'nda alınan puanlar yarı yarıya değerlendirilecek. Atamalar puan üstünlüğüne göre yapılacak.

Rapor istenecek

Pedagojİk formasyonu olmayanların da sınavda 75 puan üzerinde almaları durumunda formasyonları sonradan tamamlamaları koşuluyla başvuruları kabul edilecek. Bakanlık ayrıca öğretmen adaylarının sağlık koşullarının Türkiye'nin her yerinde görev yapacağına dair ‘Öğretmen olur' yazılı bir sağlık raporu da istiyor. Adayların 40 yaşından gün almamış ve öğretmenlik mesleğinden çıkarılmalarını gerektirecek suç işlememiş olmaları da araştırılacak.

Star Gazetesi