Anasayfa

Muvazzaf subay ve astsubay alımındaki eşdeğer bölüm sorunu çözüm bekliyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu yıl yayımladığı muvazzaf subay ve astsubay alım ilanlarında, denk bölümlere yer verilmemesi adayların tepkisine neden oldu

Haber Giriş : 2018-11-09T13:35, Son Güncelleme 2018-11-09T13:36

Türk Silahlı Kuvvetleri, geçtiğimiz günlerde hem muvazzaf subay hem de muvazzaf astsubay alım ilanlarını yayımladı.

Ancak geçen yıl tüm lisans bölümleri başvuru yapabiliyorken bu yıl sadece bazı bölümlere başvuru hakkı tanındı.

Üstelik, bölüm denkliği olmasına rağmen, Milli Savunma Bakanlığı, KPSS tercih kılavuzunda yer alan denklik kodlarını esas almadığı denk bölümler de başvuru yapamıyor.

Örneğin, "Almanca Öğretmenliği mezunları'' Kara Kuvvetlerinin genel alım yaptığı sınıflar (Piyade-Tank-Topçu-Hava Savunma) için ve ek olarak kendi uzmanlık olan öğretmen sınıfıı (almanca.) için başvurabiliyor. Ama bir ''Biyoloji öğretmeniliği'' bölümü Kara Kuvvetlerinin genel alım yaptığı sınıflar (Piyade-Tank-Topçu-Hava Savunma) için başvuramıyor. Yani ''Almanca Öğretmenliği'' bölümü okuyan kişi sadece öğretmenlik sınıfına başvursa buna itirazımız yok ama muharip sınıflarada başvurabiliyor.

Yine, ''Gazetecilik'' bölümüyle hemen hemen aynı ya da benzer müfredata sahip İletişim Fakültesi bölümleri (Medya ve İletişim Sistemleri-İletişimTasarımı ve Yönetim-İletişimTasarımı ve Medya-İletişimSanatları-İletişim (ve) Tasarımı-Halkla İlişkiler-Halkla İlişkiler ve Reklamcılık-Halkla İlişkilerve Tanıtım) Kara Kuvvetleri Komutanlığı için kaynak teşkil eden lisans bölümleri tablosunda yer almasına rağmen ''Gazetecilik'' bölümü yer almamakta ve bu yüzden başvuru yapılamamaktadır.

Subay ve astsubay alımlarına başvuru yapmak isteyen adaylar en azından, eşdeğer bölümler bağlamında bir değişiklik yapılmasını talep etmektedir..

Memurlar.Net - Özel