2 Ocak'ta yaşamını yitiren arabesk müziğin usta ismi Ferdi Tayfur'un ardından ailesinde çıkan miras krizi devam ediyor.
Sanatçının kızı Tuğçe Tayfur, sadece kendisinin değil hiçbir kardeşinin mirastan faydalanamadığını, babasının tüm mal varlığını yeğenlerine bıraktığını söyleyerek konuyu yargıya taşımış, akrabalarının Ferdi Tayfur'u "oyuna getirdiklerini" öne sürmüştü.
Ferdi Taha Tayfur, babasının eserlerinin Ferdifon'da toplandığını açıkladı. Yapılan açıklamada; "Plak, kaset, video film ve arşiv çalışmalarımız artık Ferdifon'da" denildi.
Ferdi Taha Tayfur'un bu açıklaması miras krizinin fitilini yeniden ateşledi.
Kızı Tuğçe Tayfur Aydın: Tedbir koydurduk
Bunun üzerine Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur Aydın; "Benim sizinle aramdaki fark şu: Ben sesimle para kazanıyorum, siz babamın emeklerini kullanarak para kazanıyorsunuz. Ferdifon şirketine tedbir koydurduk. Dijital haklara artık sahip olamıyorsunuz. Ki bu miktar 3 ayda bir 2 - 2.5 milyon liraya varıyordu. Bu kesilince hemen dediniz ki; 'Bir plak çıkaralım, plaklardan para kazanalım' dediniz ama o da olmayacak. Türk adaletine sonsuz güvenimiz var. Babamın iyi niyetini suistimal ediyorsunuz, babamın üzerinden para kazanıyorsunuz" dedi.
Marmaris Beldibi'ndeki iki daire ve İstanbul'un Fatih ilçesindeki bir daire; Darüşşafaka Cemiyeti'ne, Yalova'nın Çınarcık ilçesindeki sekiz villa; LÖSEV'e, Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki bir daire ise TSK'ya bırakılmıştı. Sanatçının diğer mal varlıkları ise çocuklarına, torunlarına, yeğenlerine ve eşi Zeliha Tayfur Bayburt'a miras olarak verilmişti.
- Timur Turanbayburt ile Tuğçe Tayfur Aydın vasiyete itiraz etmişti
Vasiyet listesinde; oğlu Timur Turanbayburt ile sağlığında davalık olduğu kızı Tuğçe Tayfur Aydın yer almadığı ortaya çıkmıştı. Vasiyetin açıklanmasının ardından, Timur Turanbayburt ile Tuğçe Tayfur Aydın, vasiyete itiraz etmiş ve kayyum atanması talep etmişti. Avukatları Edanur Türker Yıldız, vasiyete karşı çıktıklarını belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri, Darüşşafaka Cemiyeti ve LÖSEV'e yapılan bağışlar hariç tüm mal varlığına tedbir konulmasını ve kayyum atanmasını istemişti.
Tuğçe Tayfur, miras yüzünden akrabalarıyla mahkemelik oldu. Tuğçe Tayfur Aydın, devam eden dava süreci hakkında; "7 yeğen fazla fazla para kazandı, haksızlıktan dolayı artık susmuyorum" dedi. Babasının vasiyeti hakkında da konuşan Tuğçe Tayfur Aydın; "Heyet raporu olmadan vasiyette tek doktorun imzası var. Babam hastanedeyken 'Grip' dediler, cenazesi geldi" diye konuştu.
FERDİ TAYFUR'UN VASİYETİNDE GEÇEN İSİMLER:
Ferdi Tayfur'un ilk ve tek resmi evliliğini Zeliha Turanbayburt ile yaptı.
Ferdi Tayfur eski eşine mirasından pay bıraktı. Çiftin bu evlilikten Tuğba ve Funda adında iki kızları doğdu.
TORUNLARI; ULAŞ DINIZ, DERİN DINIZ, ZEYNEP DOĞRUL, CAN DOĞRUL
Ferdi Tayfur; evli olan kızları Tuğba Dınız ile Funda Doğrul'un ikişer çocuğuna miras bıraktı. Ferdi Tayfur'un torunları; Ulaş Dınız, Derin Dınız, Zeynep Doğrul ve Can Doğrul, dedelerinin mirasından paylarını alacak.
YEĞENLERİ; NEFES LİLA GÖZALICI, ŞİRİN GÖZALICI, FERDİ TAYFUR TURANBAYBURT,
BUSE TURANBAYBURT, EMİRHAN TURANBAYBURT NİLÜFER TURANBAYBURT
Ferdi Tayfur ayrıca, yeğenleri Nefes Lila Gözalıcı, Şirin Gözalıcı, Ferdi Tayfur
Turanbayburt, Buse Turanbayburt ve Emirhan Turanbayburt'a diğer taşınmazlarını;
beste, müzik ve telifli eserlerinin haklarını ise Nilüfer Turanbayburt'a bıraktığı
öğrenilmişti.
OĞLU FERDİ TAHA TAYFUR
Ferdi Tayfur, son birlikteliğini Habibe Ümyani Demir ile yaşadı. 64 yaşındayken
bir kez daha babalık sevinci yaşayan Ferdi Tayfur'un bu birliktelikten de Taha
Turanbayburt adında bir oğlu daha dünyaya geldi. Sonrasında Ferdi Tayfur ile
Habibe Ümyani Demir yollarını ayırdı. Taha Turanbayburt da babasının mirasından
üzerine düşen hakkı alacak.
'Ayda 2.5-3 milyon kazanıyordunuz' diyerek suçladı
Bunun üzerine Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur Aydın tepki gösterdi ve sosyal
medyasından bir mesaj yayımlayarak kardeşlerini suçladı. Tayfur şunları söyledi;
"Benim sizinle aramdaki fark şu: Ben sesimle para kazanıyorum, siz babamın
emeklerini kullanarak para kazanıyorsunuz. Ferdifon şirketine tedbir koydurduk.
Dijital haklara artık sahip olamıyorsunuz. Ki bu miktar 3 ayda bir 2 - 2.5 milyon
liraya varıyordu. Bu kesilince hemen dediniz ki; 'Bir plak çıkaralım, plaklardan
para kazanalım' dediniz ama o da olmayacak. Türk adaletine sonsuz güvenimiz
var. Babamın iyi niyetini suistimal ediyorsunuz, babamın üzerinden para kazanıyorsunuz"