1- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen beldesindeki zeytin festivaline ve Manisa'da Park Alışveriş Merkezi'nin açılışı ile Kurşunluhan Pilav Günü'ne katılacak.
2- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 14 Ekimde sele maruz kalan Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Beykonak beldesi ile Beşikçi köyü ve Olimpos'ta incelemeler yapacak, akşam da Antalyaspor-Diyarbakırspor karşılaşmasını izleyecek.
3- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Denizli'de ziyaret, inceleme ve açılış törenlerine katılacak.
4- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arnavutluk'un
başkenti Tiran'da temaslarda bulunacak.
-Davutoğlu'nun, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Meclis Başkanı Jozefina Topalli ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı İlir Meta ile bir araya gelmesi öngörülüyor.
5- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'deki Tarihi Havagazı Fabrikası ile Agora'da inceleme yapacak, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret edecek.
6- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl Kongresi'ne katılacak.
7- Partilerin kasası dolacak.
- Siyasi partilere yeni yılda 92 milyon 486 bin lira devlet yardımı yapılacak.
- AK Parti'ye 52 milyon 712 bin liranın verileceği bütçeden CHP 23 milyon 625 bin lira, MHP ise 16 milyon 149 bin lira yardım alacak.
8- Sabit sermaye yatırımlarında sonlardayız...
- Türkiye, sürdürülebilir büyüme ve istihdamın temeli sayılan sabit sermaye yatırımlarında geride kaldı.
- Buna göre Türkiye, geçen yıl sabit sermaye yatırımlarının milli gelire oranında yüzde 20,3 pay ile 57 ülke arasında ancak 45'inci sırada yer buldu.
- Listede ilk sırada yüzde 42,2 ile milli gelirinin neredeyse yarısını sermaye yatırımlarına ayıran Çin yer alırken, bunu yüzde 35,6 ile Hindistan izledi.
9- Türkiye'nin denizlerini "Denizci" gözetleyecek.
- Aselsan, liman ve boğaz güvenliği, keşif, gözetleme, istihbarat, kıyı devriyesi gibi görevleri, uzaktan kontrol edilebilen insansız su üstü aracı "Denizci" ile gerçekleştirmeyi hedefliyor.
- Tasarım ve Ar-Ge çalışmaları devam eden su üstü aracı "Denizci", gerektiğinde kendi başına karar verme kabiliyetine de sahip olabilecek.
10- Toplantı...Açılış...
- Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Karabük Valiliğince, Yenice ilçesinde 17-18 Ekimde düzenlenecek, "Yenice Ormanları Doğa Yürüyüş Parkurları Açılışı" programı kapsamında kaya tırmanışı gösterisi, Kent Ormanı ve Şeker Kanyonu yürüyüşü ile bisiklet turu gerçekleştirilecek.
11- 31. Kıtalararası Avrasya Maratonu İstanbul'da yapılacak.
12- Futbolda Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de toplam 12 maç yapılacak.
- Turkcell Süper Lig'de lider Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşırken, Galatasaray ise sahasında Trabzonspor'u konuk edecek.
- TFF 2. Lig ve 3. Lig'de toplam 39 karşılaşma yapılacak.
13- Dünya Tekvando Şampiyonası, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da devam ediyor.
- Türk Milli Takımı'ndan bayanlar 62 kiloda Sibel Sağır ve artı 73 kiloda Burcu Sallakoğlu, erkeklerde ise 74 kiloda Rıdvan Baygut tatamiye çıkacak.
14- Beko Basketbol Ligi'nin ilk haftasına, bugün oynanacak 2 maçla devam edilecek.
- Mersin Büyükşehir Belediye, sahasında Efes Pilsen'i konuk ederken, Banvit ile Erdemirspor, Bandırma'da karşılaşacak.
15- Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde 2009-2010 sezonu, bugün oynanacak 6 karşılaşma ile başlayacak.
16- Hentbol Erkekler Süper Ligi'nin 2. haftasında, Ankara'da 2 karşılaşma yapılacak.
17- Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası öncesi milli takım seçme müsabakaları ENKA Yüzme Havuzu'nda sona erecek.
18- Formula 1'de sezonun 16. yarışı olan Brezilya Grand Prix'si Sao Paola'da yapılacak.