Anasayfa

Yabancı öğrencilerin ikamet tezkereleri için yeni düzenleme

Haber Giriş : 2012-10-12T17:12, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Ülkemizde her seviyede öğrenim gören yabancı öğrencilere, İçişleri Bakanlığı genelgeleri çerçevesinde öğrenimleri süresince birer yıllık sürelerle ikamet tezkeresi düzenlenmektedir.

Yeni düzenlemeye göre;

1- İlk aşamada, önlisans için 2 yıl, lisans için 4 yıl, yüksek lisans için 2 yıl, doktora ve uzmanlık için 4 yıl olmak üzere öğrenim amaçlı ikamet tezkereleri resen düzenlenecektir.

2- Öğrenim amaçlı ikamet tezkeresi hamili yabancıların eş ve çocuklarına öğrencinin ikamet süresine paralel olarak ikamet izni düzenlenecek, diğer yakınlarına ise kısa süreli vize ve vize muafiyetiyle gelmeleri halinde 6 aya kadar, dış temsilciliklerimizden alacakları uzun süreli ziyaret amaçlı vize ile gelmeleri halinde ise bir yıla kadar ikamet izni düzenlenecektir.

3- En az 6 ay geçerli ikamet tezkeresi(turistik amaçlı hariç) hamili olanlardan öğrenim vizesi şartı aranmayacaktır.

4- Yabancı öğrencilerin üniversiteden alacakları kabul belgelerini ibraz etmeleri halinde öğrenim vizeleri dış temsilciliklerimizce resen verilecektir.

5- Öğrencilerin, kayıt yenilememe, okulla ilişiğini kesme, derslere devamsızlık, kaçak çalışma, yasa dışı faaliyet, ikametini amacı dışında kullanma gibi hallerde öğrenim amaçlı ikamet izinleri iptal edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Memurlar.Net