Anasayfa

Memurların, toplu sözleşme talepleri

Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşmelere yönelik olarak, Memurlar.net üyelerinin forumda paylaştıkları taleplerini yayınlıyoruz.

Haber Giriş : 2019-06-28T00:03, Son Güncelleme 2019-06-28T11:31

Bilindiği üzere toplu sözleşme görüşmeleri, 4688 sayılı Kanunda yer alan hükümlere göre yürütülmektedir.

4688 sayılı Kanunun 31. maddesinde yer alan hüküm şu şekildedir:

"Toplu sözleşme görüşmelerine, ağustos ayının ilk işgünü Kamu İşveren Heyeti Başkanınca belirlenen ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine dahil konfederasyonlara görüşmelerin başlamasından en az bir hafta önceden bildirilen yerde başlanır. Toplu sözleşme süreci, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararının alınması da dahil olmak üzere en geç ağustos ayının son işgünü tamamlanır."

Bu hükme göre, toplu sözleşme görüşmelerine, Ağustos ayının ilk iş gününde başlanacaktır.

Bu görüşmelerde memurlar adına 11 hizmet kolunda yetkili sendikaların başkanları ile bağlı sendikaların toplam üye sayısı itibarıyla en fazla üyesi bulunan konfederasyon başkanları katılmaktadır. İmza yetkileri bu katılanlardadır. ancak bunun yanı sıra en çok üyeye sahip ikinci ve üçüncü konfederasyonlardan da bir temsilci katılmaktadır.

Memurlar.net üyeleri, toplu sözleşmelerde gündem olması amacıyla bazı taleplerini memurlar.net platformunda paylaşmıştır. Sizler de taleplerinizi memurlar.net forumundaki ilgili başlığa yazabilirsiniz.

Memurlar.net üyelerinin, toplu sözleşmede gündeme getirilmesini istedikleri sorunları görmek için tıklayınız.

Memurlar.Net - Özel