Anasayfa

Sözleşmeli öğretmen, alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefi olarak görevlendirilebilirler mi?

Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefi görevlendirmelerinde, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtilen usul ve esaslara göre alanın kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerinin birlikte değerlendirmeye alınabilir mi?

Haber Giriş : 2020-03-13T11:00, Son Güncelleme 2020-03-13T09:30

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 03.03.2020 tarih ve 4670654 sayılı yazılarıyla mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli atölye ve laboratuvar öğretmenlerine alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevinin verilip verilmeyeceği sorusunu cevapladı.

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin "Sözleşmeli öğretmenlerin görev ve sorumlulukları" başlıklı 20. maddesinde; "Sözleşmeli öğretmenler, görev yaptıkları eğitim kurumlarındaki emsali kadrolu alan öğretmenleri için öngörülen görev ve sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür." hükmü,

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğin 84. maddesinde de alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin görevlendirilmesine ilişkin hükümler yer almaktadır.

Buna göre, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefi görevlendirmelerinde, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtilen usul ve esaslara göre alanın kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerinin birlikte değerlendirmeye alınması gerekmektedir.

İşte o görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel