Anasayfa

TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi açıldı

Haber Giriş : 2008-06-23T18:50, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının, bilimsel çalışmaların yapılacağı modern bir merkez olacağını belirterek, komutanlığın aynı zamanda 2020'li yıllarda açılması planlanan TSK Spor Akademisinin de temelini teşkil edeceğini bildirdi.

Yeniden teşkilatlandırılan TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığının bulunduğu Gölbaşı'ndaki Tümgeneral Daniş Karabelen Kışlası'nda törenle açıldı.

Orgeneral Büyükanıt, törende yaptığı konuşmada, büyük bir heyecan ve mutluluk içinde olduğunu belirterek, generalliğinin ilk yıllarında, imkanı olursa Ankara'da gerçekleştirmek istediği 3 düşünce bulunduğunu, bugün bunların üçüncüsünü de tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Bunlardan birincisinin şehit olan Harbiyeliler'in anılarını yaşatacak bir anıtın yapımı olduğunu ve bunun Kara Harp Okulu Komutanlığı döneminde başladığını ifade eden Orgeneral Büyükanıt, açılışının ise dönemin Kara Harp Okulu Komutanı Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner tarafından gerçekleştirildiğini anlattı.

İkinci projesinin, Anıtkabir'de ulusal bağımsızlık savaşının izlerini ve onun Başkomutanının hatıralarını taşıyacak bir müze yapmak olduğunu kaydeden Orgeneral Büyükanıt, bunu da Genelkurmay 2. Başkanlığı döneminde Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'nin yapımına katkıda bulunarak sağladığını belirtti.

Orgeneral Büyükanıt, üçüncü projesinin ise yürüttüğü bilimsel çalışmalarla TSK personelini daha üst seviyelere taşıyacak gerçek manada bir spor eğitim merkezi kurmak olduğunu ifade etti.

Halen Kara Kuvvetleri Komutanlığının karşısındaki TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının yerleşim birimlerinin içinde kaldığını ve düşünüldüğü anlamda TSK çapında bir merkez olma özelliğini kaybettiğini belirten Orgeneral Büyükanıt, "Bu nedenle bilimsel çalışmaların da yapılabileceği modern bir merkezin kurulması kaçınılmaz olmuştur" dedi.

Tesisin bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığına dikkati çeken Orgeneral Büyükanıt, "Aynı zamanda, TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, 2020'li yıllarda açılması planlanan TSK Spor Akademisine de temel teşkil edecektir" diye konuştu.

Orgeneral Büyükanıt, nitelikli insanın; zeka, bilgi, beceri, bedeni yeterlilik ve erdem gibi bileşenlerden oluşan bir bütün olduğuna işaret ederek, bu nedenle çağın gereklerine uygun şekilde personelin yetiştirilmesi için diğer alanlarla birlikte beden eğitimi ve sporda her türlü bilimsel ve teknolojik gelişmenin de takipçisi olunması gerektiğini vurguladı.

Anadolu Ajansı