Anasayfa

İbn Haldun'daki kürsüsü Ertan Aydın'ı korumadı

Fon soruşturmasında gözaltına alınan AK Parti eski Milletvekili Ertan Aydın'ın, mütevelli heyetinde Bilal Erdoğan'ın bulunduğu İbni Haldun Üniversitedeki görevi, ona bir kalkan olmadı.

Haber Giriş : 2026-10-23T09:22, Son Güncelleme 2026-10-23T09:24

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, fon soruşturması kapsamında gözaltına alınan AK Parti eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ertan Aydın'ın siyasi bir koruma görmediğini yazdı. Saymaz'ın kaynaklarına göre, Aydın'ın görev yaptığı üniversitenin mütevelli heyeti başkan vekili Bilal Erdoğan da soruşturmanın sonuna kadar götürülmesi gerektiği görüşünde.

Ertan Aydın'ın üniversiteyle bağı ne?

Aydın, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından kurulan İbn Haldun Üniversitesinde profesör olarak görev yapıyor. Üniversitenin mütevelli heyeti başkan vekilliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan yürütüyor.

Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçim kampanyasını yöneten ve "Türkiye Yüzyılı" sloganını hazırlayan isim olarak biliniyor. Saymaz, fon soruşturmasında ilk kez siyasi bir isme uzanıldığına dikkat çekti.

Ertan Aydın'a Gözaltı nasıl gerçekleşti?

Saymaz'ın aktardığına göre Aydın, 21 Ekim 2026 akşamı Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi. Aydın'ın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Aydın, 2025 yılında yaklaşık dört ay Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin yönetim kurulunda bağımsız üye olarak görev yapmıştı. Hakkında daha önce yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

AK Parti'deki hava nasıldı?

Saymaz, Aydın'ın Tera'daki rolünün yöneticilikle sınırlı kaldığını savunmasına rağmen AK Parti içindeki havanın aleyhine olduğunu yazdı. Bazı AK Partililerin Aydın'ın Tera için lobi faaliyeti yürüttüğünü öne sürdüğünü aktardı.

Aydın kendini nasıl savundu?

Gözaltından önce Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 16 Ekim 2026'da Vişne Madencilik hisselerindeki işlemler nedeniyle aralarında Aydın'ın da bulunduğu 22 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve işlem yasağı getirmişti.

Saymaz'a konuşan Aydın, söz konusu hisseyi tanımadığını ve hiç almadığını, herhangi bir kazancı olmadığını söyledi. Tera'da görev yaptığı dönemde hiçbir belgeye imza atmadığını belirten Aydın, kendisinin neden sorumlu tutulduğunu anlamadığını ifade etti.

Memurlar.Net