Neylan Yalçın; kurumda 4 kimyager, 3 biyolog, 1 kimya mühendisi, 1 çevre mühendisi, 1 kimya teknikeri, 1 laborant ve 1 numune alma personelinden oluşan kadronun 24 saat görev yaptığını bildirdi. Yalçın, yılda 2 bin numune anazili yapıldığını kaydetti. Sudan saatlik, günlük, haftalık, aylık olarak numuneleler alınarak analiz yapıldığını ve sonuçlarına göre içme, kullanma suyu kalitesinin değerlendirildiğini ifade eden Yalçın, laboratuvarda 45 adet su kalite parametresinin analizinin yapıldığını dile getirdi.
Periyodik olarak da Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü ve TÜBİTAK gibi yetkili kurumlarda analizlerin gerçekleştiğini hatırlatan Neylan Yalçın, “İçme, kullanma suyunun dağıtım sistemindeki kalite, kontrol ve denetim izlemeleri İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan yıllık plan doğrultusunda yürütülmekte. Numuneler İl Sağlık Müdürlüğü elemanları ile birlikte alınarak, analizler Sağlık Bakanlığı'nca öngörülen laboratuvarımız ve Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü Laboratuvarı'nda yapılmaktadır. Yıllık ortalama 2 bin numunenin analizi yapılmaktadır. Çatalan içme kullanma suyunun denetleme ve kontrol izleme sonuçları memnuniyet vericidir. Denetleme izlemelerinin tamamı uygunlukla sonuçlanmıştır.” dedi.
Tesislerde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a bilgi veren Yalçın, kalite kontrol çalışma sonuçlarının Çatalan içme, kullanma suyunun İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, TSE ve Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun çıktığını sözlerine ekledi.
Aldırmaz ise evlere gelen suyun kalitesinden sorumlu personelin çoğunluğunun kadınlardan oluşmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Kadınların olduğu yerde disiplin ve titizlik olduğunu ifade eden Zihni Aldırmaz, “Memnuniyetle görüyorum ki kalite kontrol laboratuvarı hanımların elinde. Onların disiplini ve titizliği bizim için önemli. Adanalılar rahatlıkla şişe suyu kalitesindeki Çatalan suyunu tüketebilirler.” şeklinde konuştu.