Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürcistan ile Türkiye arasında bu ay içinde temeli atılacak olan olan Aktaş Sınır Kapısı'nın kendileri için tarihi bir önemi olduğunu belirterek, bunun sadece Ardahan'a değil, Tüm Türkiye'ye ekonomik, sosyal ve kültürel olarak büyük bir getirisinin olacağını ifade etti.
Aktaş Sınır Kapısı'nın bin yıl önce Anadolu'yu yurt yapan insanların Anadolu'ya geliş kapısı olduğu ifade eden Aygün, şunları kaydetti:
"Bin yıl sonra yeniden kapı açılmış olacak. Aktaş Türkiye'nin bir imajı olacak. Bölgenin ümididir bu kapı. Anadolu'nun zenginliklerini Orta Asya'ya pazarlayacağımız. Orta Asya'dan, komşu ülkelerden, soydaşlarımızdan, kardeş ülkelerden de Türkiye'ye oradaki zenginlikleri getireceğimiz bir kapı olacak Aktaş. 1940'Lara kadar süren ticari boyut, 1940'lı yıllarda çeşitli nedenlerle kesilmiş ve sekteye uğramış. Aktaş, 1992 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin programına alınmıştı. Ne mutlu ki, 20 yıl sonra açılacak olması. Tabii ki bizi bu durum çok sevindiriyor. 100 yıllık rüyamız gerçekleşiyor."
Aktaş'ın Türkiye'nin imajı olacağını vurgulayan Aygün, "Biri Aktaş'tan Türkiye'ye giriş yaptığında karşısında Çıldır'ı, Çıldır Gölü'nü, Aktaş Gölü'nü, Kurtkale Kanyonu'nu daha nice güzelliklerimizi görecek. Bu bölgenin de imajı değişecektir" diye konuştu.
Aygün, süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.