Özcan Yıldırım, yaptığı açıklamada, yeşil ve su bakımından zengin yemlerin havasız ortamda fermantasyona uğratılarak (ekşitilerek) saklanmasına silolama, bu işlem sonucu elde edilen yeme de silo yemi veya silaj denildiğini hatırlattı. Yıldırım, silajın kısaca hayvan turşusu olarak da tanımlandığını belirtti. Yıldırım, silajı yapılacak yem bitkisinin yaklaşık 6–7 hafta açılmadan fermantasyona bırakıldığını ve 45 gün sonra hayvanlara yedirilmeye başlanabileceğini vurguladı.
Oluşan silajın uygun şartlarda yani hava girişi olmayacak şekilde saklanması gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Uygun şartlarda muhafaza edilmeyen ya da paketlenmeyen silajlarda bozulmalar meydana geleceğinden bu tür bozuk silajların hayvanlara yedirilmesi sonucunda hayvanlarda sindirim sistemi bozuklukları ve gebelerde yavru atıklarına yol açabilmektedir.” dedi.
Yıldırım, bu doğrultuda yetiştiricilerin hayvanlarının kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla silaj almaları durumunda iyi paketlenmemiş, bakanlıklarına kayıtsız olarak üretilen ürünleri almamaları konusunda vatandaşları uyardı.