Anasayfa

Öğrenciler sivil kıyafete geçince tekstil atölyesini kapattı

ORDU'da, okul üniforması üretimi yapan bir tekstil atölyesinin sahibi 67 yaşındaki Hasan Takaç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda uygulamasını bırakıp serbest kıyafet dönemini başlatması nedeniyle işyerini kapatıp 15 işçiyi de işten çıkardı.

Haber Giriş : 2012-12-13T11:11, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

20 yıldır faaliyette olan bir tekstil atölyesi bulunan Hasan Takaç, 9 yıldır atölyede sadece okul üniformaları ürettiklerini belirterek Milil Eğitim Bakanlığı'nın okullarda sivil kıyafet uygulaması başlatmasının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Tekstil atölyesinde yılda ortalama 50 bin üniforma ürettiklerini söyleyen Takaç,"Depomda yarı mamul, hammadde, hazır kıyafet olarak yaklaşık 800 bin liralık mal var. Şimdi hepsi elimde kaldı. Bunları satma şansım yok. İflasın eşiğine geldim. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

Takaç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararının ardından tekstil atölyesini kapattığını belirtti. Hasan Takaç, "15 işçimi işten çıkarmak zorunda kaldım. 500 bin TL değerindeki makinalar artık çalışmayacak durdu. Normalde Ordu ve çevre illere okul üniforması yapıp satardık. Bu karar bizi mahvetti. Çok mağdur durumda kaldık. Elimizdeki ürünlerin hepsi okul armalı ve üzerinde isimler bulunuyor. Bu ürünleri başka bir yere satmam mümkün değil. Elimdeki makinaların bilgisayar programları nedeniyle de okul formalarını dışında başka bir ürün üretme şansım da yok" diye konuştu.

DHA