Anasayfa

'Halılar satılarak Mercedes alındı iddiası yalan'

DEMOKRATİK Sendikalar Konfederasyonu'na (DESK) bağlı Özerk Diyanet Vafık Çalışanları Birliği Sendikası (DİN BİR-SEN) Soma İlçe Temsilcisi Mustafa Fatih Uzunoğlu, üyeleri olan Soma Müftülüğü Şube Müdürü H.Ö.'nün, talimat verip camilerden toplattığı tarihi halı, kilim ve el yazması eserleri satarak kendisine lüks otomobil aldığı iddialarınının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Haber Giriş : 2015-05-27T11:26, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Soma Müftülüğü'nde görevli şube müdürü H.Ö., iddiaya göre, iki yıl önce, ilçedeki camilerden yüzlerce halı, kilim, el yazması eserler ve asırlık eşyaları toplatıp, faturasız ve tutanaksız haraç mezat sattı. Bu paralarla o dönemde kendisine Mercedes marka otomobil satın aldığı ileri sürülen H.Ö.'nün tepkiler üzerine bunu satıp, sıfır kilometre Ford marka başka bir otomobil aldığı öne sürüldü. Durumun ortaya çıkmasının ardından ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 2 yıl gecikmeli olarak soruşturma başlatıldı.

Konunun ulusal ve yerel basında haber olmasının ardından DİN BİR-SEN Soma İlçe Temsilcisi Mustafa Fatih Uzunoğlu bir açıklama yaptı. Soma İlçe Müftülüğü Şube Müdürü H.Ö., hakkında cami halılarını satıp Mercedes marka araç aldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Uzunoğlu, "Bu haberler tamamen asılsız ve iftiradır. Cami halıları ile ilgili yapılan işlemlerin tamamı Soma Müftüsü Mehmet Karatuğ ve personelin bilgisi dahilinde yapılmıştır. Camisinden halı satan cami görevlisi, parasını yine camisi için kullanmıştır. Bütün yapılan işlemler tutanak karşılığında muhtar, cami görevlisi ve cami derneği yönetimi ile birlikte yapılmıştır. Her hangi bir gayri resmi işlem yapılmamıştır. Bu tür iftira haberlerini yapan basın organlarını kınıyoruz. Bunların hiç mi Allah korkusu yok?" dedi.

"MERCEDES MARKA OTOMOBİL HİÇBİR ZAMAN OLMADI"

Soma Müftülüğü Şube Müdürü H.Ö.'nün iddia edildiği gibi Mercedes marka otomobilinin hiçbir zaman olmadığını belirten Uzunoğlu, "17-25 Aralık sürecinde milli iradenin tayin ettiği hükümeti yıpratma ve karalama kampanyası başlatan iddianamelerde 'FETÖ Terör Örgütü" ve 'Paralel İhanet Çetesi' olarak yerini bulan Gülen Cemaati olarak bilinen yapıya sempati duyan ve onların öngördüğü şekilde hareket eden Soma İlçe Müftülüğü'nde vaiz ve din görevlisi olarak çalışan personel hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu tarafından yapılan soruşturmalar sonucunda 4 kişinin görevine son verilip, 8'inin de görev yeri değiştirildi. Bunu hazmedemeyen paralel yapı sempatizanlarının, adı geçen soruşturma esnasında dik duruşları ile dikkat çeken devlet ve Diyanet'e sahip çıkarak bunların ortaya çıkmasına sebep olan Soma DİN BİR-SEN temsilcisi, yönetimi ve üyeleri ile sendika üyemiz ve Soma Müftülüğü Şube Müdürü H.Ö.'den intikam alma amacıyla yaptıkları, yıpratma ve karalama metodu olarak görülen iftira kampanyalarından biridir" diye konuştu.

"ALGI OPERASYONUDUR"

"Ülkemizde Soma ilçesi maden faciası nedeniyle gündemde olduğundan ve Diyanet İşleri Başkanı'na Cumhurbaşkanımız tarafından hediye edilen Mercedes marka otomobil nedeniyle gündemi sıcak tutma açısından bu tarz bir iftira ile algı operasyonu yapılmaktadır" diyen Uzunoğlu, şöyle konuştu:

"Malum yapı bekasını sürdürebilmek için dinin yasakladığı her türlü haramı meşru görmüş hatta yerel seçimler öncesi hadis uydurarak meşru hükümeti Başbakanını ve kabinesini yıpratmaya çalışmışlardır. Hadis uyduracak kadar iman zaafiyeti yaşayan bu yapının bu tür iftiraları atması kendileri açısından gayet normaldir. Özellikle halkımızı da bu yapıya karşı daha duyarlı ve bilinçli olmaya ve esaret altında bulunan vaizin fetvalarıyla hareket etmemeleri hususunda bilinçli olmaya ve ahir zaman fitnesine destek olmama konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Serkan ÖZDEMİR/SOMA (Manisa)

DHA