Anasayfa

Yargıtay 'terliği' silah saydı!

Yargıtay tartıştığı görümcesinin gözüne terlikle vuran kadının davasında, terliğin silah sayılması gerektiğine karar verdi.

Haber Giriş : 2015-04-04T11:21, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Özellikle annelerin yaramazlık yapan çocukları için kullandığı terlik, Yüksek Mahkeme tarafından silah sayıldı!

Milliyet'in haberine göre; Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşanan olayda, evine gelen görümcesiyle tartışan kadın, tartışmanın büyümesi üzerine küfür ederek yerden aldığı terliği görümcesinin gözüne vurdu.

Görümcenin şikayeti üzerine kadın hakkında, "basit yaralama" suçundan dava açıldı. Düziçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme kadını, "basit yaralama" suçundan mahkum etti. Kararın sanık kadın tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay'a geldi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, olayda kullanılan terliğin Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesine göre, "Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler" tanımına girdiğini belirterek, terliğin "silah" sayılması gerektiğine işaret etti. Daire, sanığın suçunun "silahla yaralama" olarak belirlenmesi ve cezanın da buna göre yarı oranında artırılması gerektiğine hükmetti.

Ancak Daire, davaya katılan görümcenin ya da savcılığın sanığın aleyhine böyle bir temyiz başvurusu yapmadığını, bu nedenle su tespitin sanığın aleyhine sonuç doğuramayacağı ifade edildi.

Daire, kavga sırasında karşılıklı küfürler edildiğine dikkat çekerek sanığın haksız tahrikten yararlandırılması gerektiği görüşüyle yerel mahkeme kararını bozdu.

TCK'ya göre silah sayılan malzemeler: "Ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet, saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler."

Milliyet