Milli İHA'ya Yerli Füze!

Bayraktar TB2'ye Roketsan’ın geliştirdiği anti tank füzesi takıldı

  1. İlk yerli İnsansız Hava Aracı olan Bayraktar TB2'ye Roketsan'ın geliştirdiği anti tank füzesi takıldı.

    İlk yerli İnsansız Hava Aracı olan Bayraktar TB2'ye Roketsan'ın geliştirdiği anti tank füzesi takıldı.

  2. TSK envanterine giren ilk yerli İHA silahlandırıldı ve testten geçirildi. Bayraktar TB2 ilk testinde attığı füzeyle hedefi tam isabetle vurdu.

    TSK envanterine giren ilk yerli İHA silahlandırıldı ve testten geçirildi. Bayraktar TB2 ilk testinde attığı füzeyle hedefi tam isabetle vurdu.

  3. Milli İHA'nın kanatlarına takılan 37.5 kg ağırlığında olan lazer güdümlü iki füze 16 bin feet (yaklaşık 5 bin metre) irtifada, 8 kilometre uzaklıkta ateşlenerek hedefi yüzde 100 isabetle vurdu.

    Milli İHA'nın kanatlarına takılan 37.5 kg ağırlığında olan lazer güdümlü iki füze 16 bin feet (yaklaşık 5 bin metre) irtifada, 8 kilometre uzaklıkta ateşlenerek hedefi yüzde 100 isabetle vurdu.

  4. Kale-Baykar İş Ortaklığı tarafından üretilen Bayraktar TB2’nin üreticisi Baykar Makina’nın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Vatan’a şöyle konuştu:

    Kale-Baykar İş Ortaklığı tarafından üretilen Bayraktar TB2’nin üreticisi Baykar Makina’nın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Vatan’a şöyle konuştu:

  5. “Savunma sanayinde milli ve özgün geliştirme modelinin ne kadar isabetli olduğunu bu aldığımız sonuçla gördük. TSK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın büyük katkıları var. İlk atıştaki bu başarı Türk mühendislerinin alanlarında ne kadar yetkin olduğunu gösteriyor.”

    “Savunma sanayinde milli ve özgün geliştirme modelinin ne kadar isabetli olduğunu bu aldığımız sonuçla gördük. TSK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın büyük katkıları var. İlk atıştaki bu başarı Türk mühendislerinin alanlarında ne kadar yetkin olduğunu gösteriyor.”

  6. Sadece beş ülke üretiyor

    Sadece beş ülke üretiyor

  7. ABD, Çin, İsrail ve İran’ın ardından Türkiye kendi silahlı İHA’sını üreten 5’inci ülke oldu. Silahlı İHA’lar arasında dünyada en bilinen operasyonel sistem ABD’ye ait Predator ve Reaper’lar.

    ABD, Çin, İsrail ve İran’ın ardından Türkiye kendi silahlı İHA’sını üreten 5’inci ülke oldu. Silahlı İHA’lar arasında dünyada en bilinen operasyonel sistem ABD’ye ait Predator ve Reaper’lar.

  8. İsrail de Hermes isimli silahlı bir İHA üretiyor. CH-3 isimli silahlı İHA’yı üreten Çinli ALIT firması, uçağın kanatları altında ikişer adet kısa menzilli AR-1 füzesi kullanıyor.

    İsrail de Hermes isimli silahlı bir İHA üretiyor. CH-3 isimli silahlı İHA’yı üreten Çinli ALIT firması, uçağın kanatları altında ikişer adet kısa menzilli AR-1 füzesi kullanıyor.

  9. İran ise Sadid-1 füzesiyle donatılmış Shahed 129 adlı İHA’yı 2013’ten beri seri olarak üretiyor. İran İHA’ları Sudan, Irak, Lübnan, Venezuela ve Suriye’ye ihraç ediyor.

    İran ise Sadid-1 füzesiyle donatılmış Shahed 129 adlı İHA’yı 2013’ten beri seri olarak üretiyor. İran İHA’ları Sudan, Irak, Lübnan, Venezuela ve Suriye’ye ihraç ediyor.

  10. Tüm zırhları deliyor

    Tüm zırhları deliyor

  11. Bayraktar TB2’ye takılan ve Roketsan tarafından geliştirilen milli mühimmat UMTAS öncelikli olarak taarruz helikopteri kullanımı için geliştirilen uzun menzilli bir tanksavar füze sistemi.

    Bayraktar TB2’ye takılan ve Roketsan tarafından geliştirilen milli mühimmat UMTAS öncelikli olarak taarruz helikopteri kullanımı için geliştirilen uzun menzilli bir tanksavar füze sistemi.

  12. Yüksek teknolojisiyle tüm zırhlı tehditlere karşı etkili olan 160 mm. çapındaki UMTAS’ın, 8 km. azami ve 500 mt. asgari menzili var.

    Yüksek teknolojisiyle tüm zırhlı tehditlere karşı etkili olan 160 mm. çapındaki UMTAS’ın, 8 km. azami ve 500 mt. asgari menzili var.

  13. Dünya rekortmeni

    Dünya rekortmeni

  14. 2014 Haziran ve Ağustos aylarında yaptığı deneme uçuşlarında 27 bin feet irtifa ve 24 saat 34 dakika havada kalma süresiyle kendi sınıfında dünya rekorunun sahibi olan Bayraktar TB2, 12 metre kanat açıklığı ve 650 kg toplam kalkış ağırlığına sahip.

    2014 Haziran ve Ağustos aylarında yaptığı deneme uçuşlarında 27 bin feet irtifa ve 24 saat 34 dakika havada kalma süresiyle kendi sınıfında dünya rekorunun sahibi olan Bayraktar TB2, 12 metre kanat açıklığı ve 650 kg toplam kalkış ağırlığına sahip.