TSK'nın Gizli Silahları

TSK operasyonlarında yerli fırtına başlıyor...

  1. TSK operasyonlarında yerli fırtına başlıyor...

    TSK operasyonlarında yerli fırtına başlıyor...

  2. Terörle mücadelesini kış aylarında da sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yeni yıl ile birlikte ROKETSAN’ın geliştirdiği hassas vurucu özelliğe sahip yeni silah sistemlerine kavuşacak.

    Terörle mücadelesini kış aylarında da sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yeni yıl ile birlikte ROKETSAN’ın geliştirdiği hassas vurucu özelliğe sahip yeni silah sistemlerine kavuşacak.

  3. TSK’nın vurucu gücü üzerinde çarpan etkisi yapacak yeni nesil silah sistemlerinin özellikleri şöyle:

    TSK’nın vurucu gücü üzerinde çarpan etkisi yapacak yeni nesil silah sistemlerinin özellikleri şöyle:

  4. MIZRAK: TSK’nın zırh delici tanksavar ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirildi. Orta menzilli (OMTAS) ve uzun menzilli (UMTAS) füzeleri Mızrak-O ve Mızrak-U olarak adlandırıldı.

    MIZRAK: TSK’nın zırh delici tanksavar ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirildi. Orta menzilli (OMTAS) ve uzun menzilli (UMTAS) füzeleri Mızrak-O ve Mızrak-U olarak adlandırıldı.

  5. Mızrak-U 8 kilometre, Mızrak-O ise 500 metre menzile sahip bulunuyor. Gündüz ve gece, tüm hava koşullarında ateşlenebiliyor.

    Mızrak-U 8 kilometre, Mızrak-O ise 500 metre menzile sahip bulunuyor. Gündüz ve gece, tüm hava koşullarında ateşlenebiliyor.

  6. Mızrak füzeleri ATAK T-129 helikopterlerine entegre edilecek.

    Mızrak füzeleri ATAK T-129 helikopterlerine entegre edilecek.

  7. SOM-J: Zırh delici özelliğe sahip yeni nesil seyir füzesi. Yoğun koruma altındaki tesisleri vurmak üzere tasarlandı.

    SOM-J: Zırh delici özelliğe sahip yeni nesil seyir füzesi. Yoğun koruma altındaki tesisleri vurmak üzere tasarlandı.

  8. Kuyruğunda 4 adet denge kanatçığına sahip olan füze, ateşlendikten sonra hedefine, radara yakalanmayacak şekilde alçaktan uçarak ulaşıyor.

    Kuyruğunda 4 adet denge kanatçığına sahip olan füze, ateşlendikten sonra hedefine, radara yakalanmayacak şekilde alçaktan uçarak ulaşıyor.

  9. 250 kilometre menzildeki hedeflerini tam isabetle vurabiliyor. SOM-J teslimatı 2016’da.

    250 kilometre menzildeki hedeflerini tam isabetle vurabiliyor. SOM-J teslimatı 2016’da.

  10. TEBER 81 ve TEBER 82: Savaş uçaklarından atılan 250 librelik MK-81 ve 500 librelik MK-82 bombalarına entegre edilerek, aslında klasik güdümsüz özellikte olan bu bombaların lazer güdümlü olarak ateşlenmesini ve hedeflerini çok yüksek hassasiyetle vurmalarını sağlayacak.

    TEBER 81 ve TEBER 82: Savaş uçaklarından atılan 250 librelik MK-81 ve 500 librelik MK-82 bombalarına entegre edilerek, aslında klasik güdümsüz özellikte olan bu bombaların lazer güdümlü olarak ateşlenmesini ve hedeflerini çok yüksek hassasiyetle vurmalarını sağlayacak.

  11. Menzili 28 kilometre. 3G manevra kabiliyetine sahip.

    Menzili 28 kilometre. 3G manevra kabiliyetine sahip.

  12. Mızrak-O ve Mızrak-U

    Mızrak-O ve Mızrak-U

  13. SOM-J

    SOM-J