CES 2016'Nın En Yeni Cihazları

dünyanın en büyük elektronik fuarları

  1. Üreticiler dünyanın en büyük elektronik fuarlarından bir olan Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) en yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Bazıları çevre dostu özellikleriyle öne çıkıyor.

    Üreticiler dünyanın en büyük elektronik fuarlarından bir olan Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) en yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Bazıları çevre dostu özellikleriyle öne çıkıyor.

  2. Güneş enerjisiyle pişirme <p>    &#8220;GoSun Stove&#8221; adlı pişirici biraz elektrikli ızgarayı andırıyor. Ama elektrikle hiçbir ilgisi yok. Cihaz sadece güneş enerjisiyle pişiriyor. Güneş pilleri sayesinde içindeki borular 200 dereceye kadar ısınıyor. Üretici firmaya göre alet bir saat içinde 8 kişilik yemek pişirebiliyor.

    Güneş enerjisiyle pişirme

    “GoSun Stove” adlı pişirici biraz elektrikli ızgarayı andırıyor. Ama elektrikle hiçbir ilgisi yok. Cihaz sadece güneş enerjisiyle pişiriyor. Güneş pilleri sayesinde içindeki borular 200 dereceye kadar ısınıyor. Üretici firmaya göre alet bir saat içinde 8 kişilik yemek pişirebiliyor.

  3. Elektrik motorlu spor araba <p>    FFZERO1&#8217;in görüntüsü Batman&#8217;in aracı Batmobile ile yarış arabası arasında bir görüntüye sahip. Faraday firmasının elektrikli aracı gelecekten fırlamış gibi görünüyor. Ancak seri üretime geçmesi zaman alacak.

    Elektrik motorlu spor araba

    FFZERO1’in görüntüsü Batman’in aracı Batmobile ile yarış arabası arasında bir görüntüye sahip. Faraday firmasının elektrikli aracı gelecekten fırlamış gibi görünüyor. Ancak seri üretime geçmesi zaman alacak.

  4. Cebinizde mini şarj aleti <p>    Cep telefonunu gelecekte elektrik olmadan şarj etmek &#8220;Jaq MyFC&#8221; ile mümkün olacak. Alet normal bir akıllı telefon büyüklüğünde ve mini bir mobil güç santrali gibi çalışıyor: Tuz, su ve bir metaloksit hidrojen üretiyor. Yakıt hücresi de bu hidrojeni elektriğe dönüştürüyor. Priz de böylece geçmişte kalıyor.

    Cebinizde mini şarj aleti

    Cep telefonunu gelecekte elektrik olmadan şarj etmek “Jaq MyFC” ile mümkün olacak. Alet normal bir akıllı telefon büyüklüğünde ve mini bir mobil güç santrali gibi çalışıyor: Tuz, su ve bir metaloksit hidrojen üretiyor. Yakıt hücresi de bu hidrojeni elektriğe dönüştürüyor. Priz de böylece geçmişte kalıyor.

  5. Akıllı buzdolabı <p>    Buzdolabında süt var mı? Peynir daha ne kadar dayanır? Böylesi sorular alışveriş sırasında aklınıza gelirse bu akıllı buzdolabı size cevap verebilir. Dışında büyük bir ekran ve içinde kamera var. Mobil uygulamayla içinden görüntü alınabiliyor. Barkod tarayıcısı aracılığıyla da cep üzerinden ürünlerin dayanma süreleri hakkında bilgi sahibi olunuyor. Bu da gereksiz israfı önlemeye yardımcı oluyor.

    Akıllı buzdolabı

    Buzdolabında süt var mı? Peynir daha ne kadar dayanır? Böylesi sorular alışveriş sırasında aklınıza gelirse bu akıllı buzdolabı size cevap verebilir. Dışında büyük bir ekran ve içinde kamera var. Mobil uygulamayla içinden görüntü alınabiliyor. Barkod tarayıcısı aracılığıyla da cep üzerinden ürünlerin dayanma süreleri hakkında bilgi sahibi olunuyor. Bu da gereksiz israfı önlemeye yardımcı oluyor.

  6. Her şeyi kendi yapan ilk kahve makinesi <p>    Alman &#8220;Bonaverde&#8221;nin ürettiği bu kahve makinası kahveyi sadece demlemiyor aynı zamanda kavuruyor ve öğütüyor da. Firma kahveyi doğrudan yeşil çekirdek halinde Bonaverde için üretim yapan çiftçilerden alıyor. İşletmelerce yapılan kavrulma aşaması atlandığından aracı tüccar kalkıyor, ulaşım yolları kısalıyor. Böylece çevre de korunmuş oluyor.

    Her şeyi kendi yapan ilk kahve makinesi

    Alman “Bonaverde”nin ürettiği bu kahve makinası kahveyi sadece demlemiyor aynı zamanda kavuruyor ve öğütüyor da. Firma kahveyi doğrudan yeşil çekirdek halinde Bonaverde için üretim yapan çiftçilerden alıyor. İşletmelerce yapılan kavrulma aşaması atlandığından aracı tüccar kalkıyor, ulaşım yolları kısalıyor. Böylece çevre de korunmuş oluyor.

  7. Acelesi olana elektrikli küçük motosiklet <p>    &#8220;Gogoro&#8221;nun elektrikli küçük motosikletleri bugüne kadar daha çok Taipei ve Tayvan&#8217;da bulunuyordu. Şimdi Avrupa&#8217;ya geliyor. Prensip kesintisiz seyahat: Bu aracın bataryalarını şarj etmek için saatlerce beklemek yerine sürücü özel bir Gogoro değişim istasyonundan boş bataryayı anında dolusuyla değiştirip yoluna hemen devam edebiliyor.

    Acelesi olana elektrikli küçük motosiklet

    “Gogoro”nun elektrikli küçük motosikletleri bugüne kadar daha çok Taipei ve Tayvan’da bulunuyordu. Şimdi Avrupa’ya geliyor. Prensip kesintisiz seyahat: Bu aracın bataryalarını şarj etmek için saatlerce beklemek yerine sürücü özel bir Gogoro değişim istasyonundan boş bataryayı anında dolusuyla değiştirip yoluna hemen devam edebiliyor.

  8. Akıllı duş başlığı <p>    &#8220;Hydrao&#8221; adlı firmanın bu yeni duş başlığıyla kolayca su tasarrufu yapılabiliyor. 50 litrelik su sarfiyatına ulaşıldığında başlıkta ışık yanıyor. Daha sonra su tüketimini kaydediyor. Bir başka sıra dışı özelliği de pile gerek duymadan enerjisini akan suyun hareketinden sağlıyor olması.

    Akıllı duş başlığı

    “Hydrao” adlı firmanın bu yeni duş başlığıyla kolayca su tasarrufu yapılabiliyor. 50 litrelik su sarfiyatına ulaşıldığında başlıkta ışık yanıyor. Daha sonra su tüketimini kaydediyor. Bir başka sıra dışı özelliği de pile gerek duymadan enerjisini akan suyun hareketinden sağlıyor olması.