Bir İphone Almak İçin...

Bir iphone almak için hangi ülkede kaç saat çalışmak gerekiyor?

  1. İşte bu sorunun yanıtı, dünyadaki gelir eşitsizliğinin de araştırıldığı bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı.

    İşte bu sorunun yanıtı, dünyadaki gelir eşitsizliğinin de araştırıldığı bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı.

  2. Dünyanın çeşitli ülkelerinde çalışan işçilerin refahını ölçmek amaçlı olarak yapılan araştırmaya göre bir iPhone 6'ya sahip olmak için kaç saat çalışılması gerektiği verilerle ortaya koyuluyor.

    Dünyanın çeşitli ülkelerinde çalışan işçilerin refahını ölçmek amaçlı olarak yapılan araştırmaya göre bir iPhone 6'ya sahip olmak için kaç saat çalışılması gerektiği verilerle ortaya koyuluyor.

  3. UBS'in yayınladığı rapora göre Zürih ve New York'ta bir işçi ortalama 1-3 gün arası çalışmanın sonucunda bir iPhone 6 sahibi olabiliyorken bu rakamın en yüksek olduğu Kiev'de bir işçi 627 saatte, yani yaklaşık bir aylık sürede çalışması sonucunda iPhone 6'nın sahibi olabiliyor.

    UBS'in yayınladığı rapora göre Zürih ve New York'ta bir işçi ortalama 1-3 gün arası çalışmanın sonucunda bir iPhone 6 sahibi olabiliyorken bu rakamın en yüksek olduğu Kiev'de bir işçi 627 saatte, yani yaklaşık bir aylık sürede çalışması sonucunda iPhone 6'nın sahibi olabiliyor.

  4. Rapora göre ortalama gelire göre Türkiye'de bir çalışan 132 saat sonunda iPhone 6 alabilecek parayı toplayabiliyor. Bu da yaklaşık olarak 6 güne tekabül ediyor. UBS verilerine göre, 18 kentte iPhone 6 (16GB) satın alabilmek için harcanması gereken mesai saatleri şöyle:

    Rapora göre ortalama gelire göre Türkiye'de bir çalışan 132 saat sonunda iPhone 6 alabilecek parayı toplayabiliyor. Bu da yaklaşık olarak 6 güne tekabül ediyor. UBS verilerine göre, 18 kentte iPhone 6 (16GB) satın alabilmek için harcanması gereken mesai saatleri şöyle: