Kâbe'yi Hiç Böyle Görmediniz
Kâbe'yi hiç böyle görmediniz
-
Orhan Durgut, üç yıldır Mekke semalarında uçuyor. Mekke'nin bütün mahallelerini, Kâbe'yi, Arafat'ı, Hira Dağı'nı daha önce hiç görmediğiniz açılardan fotoğraflıyor.
-
Durgut'un Kâbe fotoğrafları "Sema'dan Mekke-i Mükerreme" adlı kitap Arapça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç dilde yayımlandı.
-
Yeni yapılan metroyu, Şeytan Taşlama mahallinin son halini, Safâ ve Merve tepeleri arasına yapılan yolu, Kâbe etrafında yıkılan 8 bin 500 binayı ve devasa otel inşaatlarını yukarıdan çekilmiş fotoğraflarla net bir şekilde görebiliyorsunuz.
-
Durgut, kutsal topraklara dair geçmiş dönemlerden kalma çok fazla görsel malzeme olmamasına dikkat çekiyor. Kâbe'yi ve dönemin Mekke'sini ilk fotoğraflayan Sultan Abdülhamit olmuş.
-
Mekke ve Kâbe'de son yıllarda yapılan değişiklikleri bu fotoğraf kitabında görmek mümkün.
-
-