Ünlü Markaların Hikayesini Biliyor Musunuz?

Birbirinden ünlü markaların ilk isimleri ve marka hikayeleri

  1. Birbirinden ünlü markaların ilk isimleri ve marka hikayelerini merak ediyor musunuz)

    Birbirinden ünlü markaların ilk isimleri ve marka hikayelerini merak ediyor musunuz)

  2. 1. ADİDAS    Spor ürünleri üreticisi Adidas, ismini kurucusu Adolf Dassler’ın takma adı ‘Adi’ ve soyadının ilk 3 harfinin birleşiminden alıyormuş.

    1. ADİDAS Spor ürünleri üreticisi Adidas, ismini kurucusu Adolf Dassler’ın takma adı ‘Adi’ ve soyadının ilk 3 harfinin birleşiminden alıyormuş.

  3. 2. ADOBE    Grafik yazılımlarıyla endüstrinin en önde gelen firmalarından birisi olan Adobe, ismini kurucusu John Warnock’un evinin arkasındaki Adobe Koyu'ndan alıyormuş.

    2. ADOBE Grafik yazılımlarıyla endüstrinin en önde gelen firmalarından birisi olan Adobe, ismini kurucusu John Warnock’un evinin arkasındaki Adobe Koyu'ndan alıyormuş.

  4. 3. AMAZON    Jeff Bezos sanal alışveriş şirketinin isminin alfabetik sırada önde çıkması için A harfiyle başlamasını istemiş. Sözlükte isim ararken dünyanın en büyük nehri kabul edilen Amazon’da karar kılmış çünkü şirketinin de bir gün o kadar büyük olmasını istiyormuş.

    3. AMAZON Jeff Bezos sanal alışveriş şirketinin isminin alfabetik sırada önde çıkması için A harfiyle başlamasını istemiş. Sözlükte isim ararken dünyanın en büyük nehri kabul edilen Amazon’da karar kılmış çünkü şirketinin de bir gün o kadar büyük olmasını istiyormuş.

  5. 4. AUDİ    Almanya'nın en önemli otomobil firmalarından olan Audi'nin kurucusu August Horch’un ismi latincede ‘dinle’ anlamına geliyormuş. Ancak Horch bu ismi başka bir araba şirketine vermiş. Semboldeki 4 daire araba şirtetlerinin birliğini gösteriyormuş: AUDI ve DKW, HORCH ve Wanderer.

    4. AUDİ Almanya'nın en önemli otomobil firmalarından olan Audi'nin kurucusu August Horch’un ismi latincede ‘dinle’ anlamına geliyormuş. Ancak Horch bu ismi başka bir araba şirketine vermiş. Semboldeki 4 daire araba şirtetlerinin birliğini gösteriyormuş: AUDI ve DKW, HORCH ve Wanderer.

  6. 5. CANON    Adını şirketin ürettiği ilk kamera olan 'The Kwanon'dan alıyormuş. 1935’te dünyaca tanınabilmesi için ismi 'Canon' olarak değiştirilmiş.

    5. CANON Adını şirketin ürettiği ilk kamera olan 'The Kwanon'dan alıyormuş. 1935’te dünyaca tanınabilmesi için ismi 'Canon' olarak değiştirilmiş.

  7. 6. Coca Cola    İçecek firması Coca Cola ismini karışımını tatlandıran ‘Coca’ yaprakları ve ‘Kola’ fıstığından alıyormuş. Kurucusu John S. Pemberton logonun daha iyi gözükmesi için Kola’daki K’yi C’ye çevirmiş.

    6. Coca Cola İçecek firması Coca Cola ismini karışımını tatlandıran ‘Coca’ yaprakları ve ‘Kola’ fıstığından alıyormuş. Kurucusu John S. Pemberton logonun daha iyi gözükmesi için Kola’daki K’yi C’ye çevirmiş.

  8. 7. ebay    'Echo Bay Technology Group' adlı şirket alan adı olarak echobay.com kullanmak istemiş ancak bu alan adı başka şirketler tarafından daha önceden alınmış. Şirket, ikinci seçenek olarak ismini kısaltmış ve ortaya 'ebay' çıkmış

    7. ebay 'Echo Bay Technology Group' adlı şirket alan adı olarak echobay.com kullanmak istemiş ancak bu alan adı başka şirketler tarafından daha önceden alınmış. Şirket, ikinci seçenek olarak ismini kısaltmış ve ortaya 'ebay' çıkmış

  9. 8. Volkswagen    Almanlar'ın önde gelen otomobil markalarından Volkswagen, Almanca'da 'halkın arabası' anlamına geliyormuş.

    8. Volkswagen Almanlar'ın önde gelen otomobil markalarından Volkswagen, Almanca'da 'halkın arabası' anlamına geliyormuş.

  10. 9. IBM    Bilgisayar devi 'IBM'in açılımı 'International Bussiness Machines' yani Uluslararası İş Makineleri.

    9. IBM Bilgisayar devi 'IBM'in açılımı 'International Bussiness Machines' yani Uluslararası İş Makineleri.

  11. 10. IKEA    'IKEA' farklı harflerin birleşmesi ile oluşmuş. 'IK' harfleri kurucu Ingvar Kamprad’ın isim ve soyisminden 'EA' ise büyüdüğü köy Elmtaryd Agunnaryd’ın baş harflerinden geliyormuş.

    10. IKEA 'IKEA' farklı harflerin birleşmesi ile oluşmuş. 'IK' harfleri kurucu Ingvar Kamprad’ın isim ve soyisminden 'EA' ise büyüdüğü köy Elmtaryd Agunnaryd’ın baş harflerinden geliyormuş.

  12. 11. Intel    Dünyanın en önemli teknoloji şirketi ve işlemci üreticilerinden 'intel' ismini ‘Integrated Electronics’in kısaltılmış halinden alıyormuş

    11. Intel Dünyanın en önemli teknoloji şirketi ve işlemci üreticilerinden 'intel' ismini ‘Integrated Electronics’in kısaltılmış halinden alıyormuş

  13. 12. Lego    Oyuncak üreticisi 'Lego'nun ismi Danimarkacada ‘iyi oyna’ anlamına gelen ‘legt godt’ deyişinin birleşiminden geliyormuş. Lego latincede de ‘birleştiriyorum’ anlamına geliyormuş. Ancak şirketin kurucuları bunun tesadüf olduğunu söylüyormuş.

    12. Lego Oyuncak üreticisi 'Lego'nun ismi Danimarkacada ‘iyi oyna’ anlamına gelen ‘legt godt’ deyişinin birleşiminden geliyormuş. Lego latincede de ‘birleştiriyorum’ anlamına geliyormuş. Ancak şirketin kurucuları bunun tesadüf olduğunu söylüyormuş.

  14. 13. Nike    Dünyanın önde gelen spor ürünleri üreticisi 'Nike'nin ismi, Yunan mitolojisinden zafer tanrıçası ‘Nikea’ dan geliyormuş. Markanın işareti tanrıçanın uçuşunu sembolize ediyormuş. Türkiye’de çinileriyle ünlü İznik kentinin de eski ismi 'Nikea'ymış.

    13. Nike Dünyanın önde gelen spor ürünleri üreticisi 'Nike'nin ismi, Yunan mitolojisinden zafer tanrıçası ‘Nikea’ dan geliyormuş. Markanın işareti tanrıçanın uçuşunu sembolize ediyormuş. Türkiye’de çinileriyle ünlü İznik kentinin de eski ismi 'Nikea'ymış.

  15. 14. Nikon    Japonya'nın önde gelen fotoğraf makinesi ve aksesuarı üreticisi 'Nikon'un ismi Japon optiği anlamına gelen ‘Nippon Kogaku’nun kısaltılmasından geliyormuş.

    14. Nikon Japonya'nın önde gelen fotoğraf makinesi ve aksesuarı üreticisi 'Nikon'un ismi Japon optiği anlamına gelen ‘Nippon Kogaku’nun kısaltılmasından geliyormuş.

  16. 15. Nintendou    Şirketin Japonca adı 'Nintendou’daki ‘Nin’ bırakılmış ‘tendou’ ise cennet anlamına geliyormuş.

    15. Nintendou Şirketin Japonca adı 'Nintendou’daki ‘Nin’ bırakılmış ‘tendou’ ise cennet anlamına geliyormuş.

  17. 16. Nissan    Şirketin eski ismi Nippon Sangyo'nun kısaltılmış haliymiş.

    16. Nissan Şirketin eski ismi Nippon Sangyo'nun kısaltılmış haliymiş.

  18. 17. Nokia    Fin asıllı cep telefonu üreticisi İsmini Finlandiya'daki Nokia şehrinden almış.

    17. Nokia Fin asıllı cep telefonu üreticisi İsmini Finlandiya'daki Nokia şehrinden almış.

  19. 18. Pepsi    Dünyaca ünlü içecek markası ismini sindirimi kolaylaştırıcı enzim olan 'Pepsin'den almış.

    18. Pepsi Dünyaca ünlü içecek markası ismini sindirimi kolaylaştırıcı enzim olan 'Pepsin'den almış.

  20. 19. Reebok    Spor ürünleri üreticisi Reebok'ın ismi Afrikalıların bir tür Afrika anitlopuna 'Rhebok' demesinden esinlenerek konulmuş.

    19. Reebok Spor ürünleri üreticisi Reebok'ın ismi Afrikalıların bir tür Afrika anitlopuna 'Rhebok' demesinden esinlenerek konulmuş.

  21. 25. Starbucks    Kahve zinciri Starbucks ismini Herman Melville'in ünlü romanı Moby-Dick'teki 'starbuck' isimli karakterden esinlenerek almış.

    25. Starbucks Kahve zinciri Starbucks ismini Herman Melville'in ünlü romanı Moby-Dick'teki 'starbuck' isimli karakterden esinlenerek almış.

  22. 28. Vodafone    İngiliz asılı cep telefonu ve mobil iletişim şirketi ismini İngilizce ses (voice), veri (data), ve telefon (telephone) kelimelerinden almış.

    28. Vodafone İngiliz asılı cep telefonu ve mobil iletişim şirketi ismini İngilizce ses (voice), veri (data), ve telefon (telephone) kelimelerinden almış.