Dikkat! Patatesi Dolaba Koyarsanız...

Bazı yiyecekler var ki onları asla buzdolabına koymamak gerekiyor

  1. Yiyecekleri buzdolabına koymak onları daha leziz yapabilir ama bazı yiyecekler var ki onları asla buzdolabına koymamak gerekiyor. Bu yiyecekler arasında patates olduğunu da biliyor muydunuz?

    Yiyecekleri buzdolabına koymak onları daha leziz yapabilir ama bazı yiyecekler var ki onları asla buzdolabına koymamak gerekiyor. Bu yiyecekler arasında patates olduğunu da biliyor muydunuz?

  2. The Mirror'ın haberine göre; İngiltere'de kamu sağlığını korumakla görevlendirilen Foods Standards Agency (Gıda Standartları Kurumu), patatesin kesinlikle soğutulmaması gerektiğini açıkladı. Patateslerin çuvallar içinde beton zemine konmaması gerekir. İdeal olan, çuvalları, havanın geçebilmesi için aralıklı bırakılmış, yükseltilmiş tahta bir zeminin üzerine koymaktır.

    The Mirror'ın haberine göre; İngiltere'de kamu sağlığını korumakla görevlendirilen Foods Standards Agency (Gıda Standartları Kurumu), patatesin kesinlikle soğutulmaması gerektiğini açıkladı. Patateslerin çuvallar içinde beton zemine konmaması gerekir. İdeal olan, çuvalları, havanın geçebilmesi için aralıklı bırakılmış, yükseltilmiş tahta bir zeminin üzerine koymaktır.

  3. Buzdolabında saklanan patatesin içindeki nişasta şekere dönüşüyor. Patates pişirildiğinde veya kızartıldığında ise şeker, aminoasit asparajin ile birleşiyor ve zararlı olduğu düşünülen 'akrilamid' kimyasalı üretmeye başlıyor. Akrilamid; kâğıt, boya ve plastik üretiminde kullanılıyor ve bazı kanser çeşitleri için risk oluşturuyor.

    Buzdolabında saklanan patatesin içindeki nişasta şekere dönüşüyor. Patates pişirildiğinde veya kızartıldığında ise şeker, aminoasit asparajin ile birleşiyor ve zararlı olduğu düşünülen 'akrilamid' kimyasalı üretmeye başlıyor. Akrilamid; kâğıt, boya ve plastik üretiminde kullanılıyor ve bazı kanser çeşitleri için risk oluşturuyor.

  4. Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.

    Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.

  5. Tencerenin başında beklemek istemediğiniz zamanlarda taşmasını önlemek için tahta bir kaşığı tencerenin üzerine yatay şekilde yerleştirebilirsiniz.

    Tencerenin başında beklemek istemediğiniz zamanlarda taşmasını önlemek için tahta bir kaşığı tencerenin üzerine yatay şekilde yerleştirebilirsiniz.

  6. Zencefili soymak için kaşık kullanabilirsiniz.

    Zencefili soymak için kaşık kullanabilirsiniz.

  7. Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız yeterlidir.

    Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız yeterlidir.

  8. Elmaların renk değiştirmesini de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile önleyebilirsiniz.

    Elmaların renk değiştirmesini de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile önleyebilirsiniz.

  9. Sarımsağı kolayca soymak için dişlerini bıçağın yan tarafıyla ezmeniz yeterlidir. Kabukları kolayca ayrılacaktır.

    Sarımsağı kolayca soymak için dişlerini bıçağın yan tarafıyla ezmeniz yeterlidir. Kabukları kolayca ayrılacaktır.

  10. Fazla yumuşamış tereyağını bir kase içerisinde buza batırırsanız hızlıca donacaktır.

    Fazla yumuşamış tereyağını bir kase içerisinde buza batırırsanız hızlıca donacaktır.

  11. Yarı yumuşak peynirleri ortalığı kirletmeden rendelemek için 30 dakika önceden buzluğa koymanız yeter.

    Yarı yumuşak peynirleri ortalığı kirletmeden rendelemek için 30 dakika önceden buzluğa koymanız yeter.

  12. Patatesi önce kaynar suya sonra da buza koyarsanız kabuğundan kolayca ayırabilirsiniz.

    Patatesi önce kaynar suya sonra da buza koyarsanız kabuğundan kolayca ayırabilirsiniz.

  13. Limon gibi asitli meyveleri daha sulu hale getirmek için mikrodalga fırında 15-20 saniye ısıtmanız yeterli.

    Limon gibi asitli meyveleri daha sulu hale getirmek için mikrodalga fırında 15-20 saniye ısıtmanız yeterli.

  14. Tereyağı buzdolabında fazla donduysa ve hemen kullanmanız gerekiyorsa rendeleyerek ihtiyacınız kadarını elde edebilirsiniz.

    Tereyağı buzdolabında fazla donduysa ve hemen kullanmanız gerekiyorsa rendeleyerek ihtiyacınız kadarını elde edebilirsiniz.