İlk Kez Kar Gördüler

İlk kez kar gördüler

  1. Kutup bölgesine yerleşen mülteciler hayatlarında ilk kez kar görüyor ve güneşin ortaya çıkmadığı günlerde namaz saatlerini nasıl saptayacaklarını keşfediyor.

    Kutup bölgesine yerleşen mülteciler hayatlarında ilk kez kar görüyor ve güneşin ortaya çıkmadığı günlerde namaz saatlerini nasıl saptayacaklarını keşfediyor.

  2. Riksgränsen, Kuzey Kutup Dairesi’nin 200 kilometre kuzeyinde küçük bir İsveç kayak merkezi. İsveç hükümet yetkilileri Kuldkepp’i arayarak kayak merkezini mülteciler için açıp açamayacağını sormuş.

    Riksgränsen, Kuzey Kutup Dairesi’nin 200 kilometre kuzeyinde küçük bir İsveç kayak merkezi. İsveç hükümet yetkilileri Kuldkepp’i arayarak kayak merkezini mülteciler için açıp açamayacağını sormuş.

  3. Karar verilince de her şey çok çabuk gelişmiş. 600 konuğa tesisin kapıları açılmış. Riksgränsen’deki mültecilerin çoğu daha önce hiç kar görmemiş. Kayak merkezi, konukların hoşça zaman geçirmesi için kızaklar almış.

    Karar verilince de her şey çok çabuk gelişmiş. 600 konuğa tesisin kapıları açılmış. Riksgränsen’deki mültecilerin çoğu daha önce hiç kar görmemiş. Kayak merkezi, konukların hoşça zaman geçirmesi için kızaklar almış.