Başarılı İnsanların Uyku Sırları

İşte gününüzü olumlu etkileyecek sabah rutinleri...

  1. Araştırmalar sanat, politika ve iş dünyasında başarılı olan insanların ortak noktasının, düzenli bir sabah rutinleri olması ve iyi bir uyku düzeni olduğunu gösteriyor. İşte gününüzü olumlu etkileyecek sabah rutinleri...  Kendinize yapacağınız en büyük kötülük sabah alarmınızı ertelemek. İster 1 dakika olsun, ister 10 her iki durumda da alarmınızı ertelemek günlük ritminizin bozulması anlamına geliyor.

    Araştırmalar sanat, politika ve iş dünyasında başarılı olan insanların ortak noktasının, düzenli bir sabah rutinleri olması ve iyi bir uyku düzeni olduğunu gösteriyor. İşte gününüzü olumlu etkileyecek sabah rutinleri... Kendinize yapacağınız en büyük kötülük sabah alarmınızı ertelemek. İster 1 dakika olsun, ister 10 her iki durumda da alarmınızı ertelemek günlük ritminizin bozulması anlamına geliyor.

  2. “24 saatlik ritm” ya da “günlük ritm” vücudunuza ne zaman uyuyup uyanması gerektiğini söyleyen bir nevi saat gibi.

    “24 saatlik ritm” ya da “günlük ritm” vücudunuza ne zaman uyuyup uyanması gerektiğini söyleyen bir nevi saat gibi.

  3. Kendinizi güneş doğduğu zaman uyanmaya adapte etmek aslında mümkün. Ama bu herkes için çok da kolay olmayabilir. Bu durumda en mantıklı çözüm alarmınızı ertelemek yerine, geç saate kurmak.

    Kendinizi güneş doğduğu zaman uyanmaya adapte etmek aslında mümkün. Ama bu herkes için çok da kolay olmayabilir. Bu durumda en mantıklı çözüm alarmınızı ertelemek yerine, geç saate kurmak.

  4. Günlük ritminizin bozulmasıyla, sabah fazladan alacağınız 10 dakikalık uyku, gün içerisinde huzursuz ve yorgun hissetmenize sebep olabilir.

    Günlük ritminizin bozulmasıyla, sabah fazladan alacağınız 10 dakikalık uyku, gün içerisinde huzursuz ve yorgun hissetmenize sebep olabilir.

  5. Uyku problemi yaşıyorsanız sabah sporu konusunda ısrarcı olmayın.

    Uyku problemi yaşıyorsanız sabah sporu konusunda ısrarcı olmayın.

  6. Spor yapabilmek için çok erken kalkıyor, ihtiyacınız olan uykuyu alamıyorsanız, yaptığınız egzersizlerin faydasından çok zararını görebilirsiniz. Vücudunuz bu durumda sakatlıklara karşı daha hassas olacaktır.

    Spor yapabilmek için çok erken kalkıyor, ihtiyacınız olan uykuyu alamıyorsanız, yaptığınız egzersizlerin faydasından çok zararını görebilirsiniz. Vücudunuz bu durumda sakatlıklara karşı daha hassas olacaktır.

  7. Bunun yanı sıra beyninizin ne zaman yemeğe ihtiyacı olduğunu ya da ne zaman doyduğunuzu belirten tokluk ve açlık hormonları da gereken uykuyu alamadığınızda yemek yeseniz bile kendinizi aç hissetmenize ve doyumsuzluğa sebep oluyor.

    Bunun yanı sıra beyninizin ne zaman yemeğe ihtiyacı olduğunu ya da ne zaman doyduğunuzu belirten tokluk ve açlık hormonları da gereken uykuyu alamadığınızda yemek yeseniz bile kendinizi aç hissetmenize ve doyumsuzluğa sebep oluyor.

  8. Sabahları kahvaltı yapmanız çok önemli. Çünkü kahvaltı yaparak metabolizmanızı çalıştırmış, bir başka deyişle “makineyi başlatmış” oluyorsunuz. Kahvaltı etmek yerine kahveye sarılmak en çok yapılan yanlışlardan biri.

    Sabahları kahvaltı yapmanız çok önemli. Çünkü kahvaltı yaparak metabolizmanızı çalıştırmış, bir başka deyişle “makineyi başlatmış” oluyorsunuz. Kahvaltı etmek yerine kahveye sarılmak en çok yapılan yanlışlardan biri.

  9. Uluslararası Uyku Vakfı’na göre kısa süreli kestirmeler kaliteli uyku olarak sayılmıyor. Bu tür uykuların uyku ataleti yarattığı biliniyor. Yani saat 6:00’da ve 7:00 da olmak üzere iki alarm kurup, aradaki bir saatte uykunuzu böleceğinize, saatinizi 7:00’ye kurup bir saat daha fazla uyumak daha iyi bir çözüm olabilir.

    Uluslararası Uyku Vakfı’na göre kısa süreli kestirmeler kaliteli uyku olarak sayılmıyor. Bu tür uykuların uyku ataleti yarattığı biliniyor. Yani saat 6:00’da ve 7:00 da olmak üzere iki alarm kurup, aradaki bir saatte uykunuzu böleceğinize, saatinizi 7:00’ye kurup bir saat daha fazla uyumak daha iyi bir çözüm olabilir.