Mısır'a Hangi Ülke Nasıl Tepki Verdi

Mısır'daki katliama dünyadan tepki yağdı. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi kral ve emirler tarafından yönetilen ülkelerin yönetimleriyse katliamı gerçekleştiren Mısır yönetimini savundu. En sert tepki ise Türkiye'den geldi.

  1. Mısır'daki katliama dünyadan tepki yağdı. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi kral ve emirler tarafından yönetilen ülkelerin yönetimleriyse katliamı gerçekleştiren Mısır yönetimini savundu. En sert tepki ise Türkiye'den geldi.

    Mısır'daki katliama dünyadan tepki yağdı. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi kral ve emirler tarafından yönetilen ülkelerin yönetimleriyse katliamı gerçekleştiren Mısır yönetimini savundu. En sert tepki ise Türkiye'den geldi.

  2. Suudi Arabistan Kralı Abdullah "Suudi Arabistan Krallığı terörizme ve fitneye karşı Mısırlı kardeşleriyle beraberdir. Mısır'ın namuslu adamlarına, Araplarına ve Müslüman halklarına, Arap ve Müslüman tarihinin öncü ülkesi Mısır'ı istikrararsızlaştırmak isteyenlere karşı bir olmaları çağrısında bulunuyorum. Mısır'ın yeniden ayağa kalkacağına şüphem yok" açıklamasıyla katliamı gerçekleştirilen askeri yönetime tam destek verdi.

    Suudi Arabistan Kralı Abdullah "Suudi Arabistan Krallığı terörizme ve fitneye karşı Mısırlı kardeşleriyle beraberdir. Mısır'ın namuslu adamlarına, Araplarına ve Müslüman halklarına, Arap ve Müslüman tarihinin öncü ülkesi Mısır'ı istikrararsızlaştırmak isteyenlere karşı bir olmaları çağrısında bulunuyorum. Mısır'ın yeniden ayağa kalkacağına şüphem yok" açıklamasıyla katliamı gerçekleştirilen askeri yönetime tam destek verdi.

  3. Suudi Arabistan'da İhvan'a destek veren vaiz ve alimler ise hükümet tarafından uyarı ve ikaza maruz kaldı.

    Suudi Arabistan'da İhvan'a destek veren vaiz ve alimler ise hükümet tarafından uyarı ve ikaza maruz kaldı.

  4. BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ "Siyasi aşırılıkçı grupların şiddet yoluyla Mısır ekonomisine zarar vermeleri üzücü" açıklamasıyla Mısır'daki katliamları yapan geçici yönetime desteğini tekrarladı.

    BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ "Siyasi aşırılıkçı grupların şiddet yoluyla Mısır ekonomisine zarar vermeleri üzücü" açıklamasıyla Mısır'daki katliamları yapan geçici yönetime desteğini tekrarladı.

  5. BAHREYN: Körfez ülkesi Bahreyn "Alınan önlemler güvenlik ve istikrar için gerekli. Diyalog çağrısında bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.

    BAHREYN: Körfez ülkesi Bahreyn "Alınan önlemler güvenlik ve istikrar için gerekli. Diyalog çağrısında bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.

  6. ENDONEZYA On binlerce kişi katıldıkları gösterilerde Mısır'daki katliamları kınadı.

    ENDONEZYA On binlerce kişi katıldıkları gösterilerde Mısır'daki katliamları kınadı.

  7. ALMANYA Mısır'a yapmayı planladığı 25 milyon Euro'luk yardımı askıya aldı.

    ALMANYA Mısır'a yapmayı planladığı 25 milyon Euro'luk yardımı askıya aldı.

  8. İSPANYA Mısır'ın Madrid Büyükelçiliği'ndeki maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

    İSPANYA Mısır'ın Madrid Büyükelçiliği'ndeki maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

  9. TUNUS Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı gösteride Mısır'daki katliam kınandı

    TUNUS Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı gösteride Mısır'daki katliam kınandı

  10. YEMEN On binlerce yemenli cuma namazı sonrası katıldıkları gösterilerde Mısır'daki sivil katliamına tepki gösterdi.

    YEMEN On binlerce yemenli cuma namazı sonrası katıldıkları gösterilerde Mısır'daki sivil katliamına tepki gösterdi.

  11. MALEZYA Malezya'daki gösterilere katılanlar Mısır Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el-Sisi'yi kınayarak devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin göreve iadesini talep etti.

    MALEZYA Malezya'daki gösterilere katılanlar Mısır Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el-Sisi'yi kınayarak devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin göreve iadesini talep etti.

  12. İRAN Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani "Mısır ordusuna Mısır halkının özgürlük isteyen bir millet olduğunu hatırlatmak zorundayım. Karşı karşı kaldıkları barbarlık nedeniyle büyük Mısır halkına taziyelerimi ve sempatimi iletiyorum" dedi.

    İRAN Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani "Mısır ordusuna Mısır halkının özgürlük isteyen bir millet olduğunu hatırlatmak zorundayım. Karşı karşı kaldıkları barbarlık nedeniyle büyük Mısır halkına taziyelerimi ve sempatimi iletiyorum" dedi.

  13. ARNAVUTLUK Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa "Kahire'de protestoculara karşı yürütülen baskıyı kınıyor, diyaloğ çağrısında bulunuyoruz" dedi.

    ARNAVUTLUK Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa "Kahire'de protestoculara karşı yürütülen baskıyı kınıyor, diyaloğ çağrısında bulunuyoruz" dedi.

  14. FRANSA Cumhurbaşkanı François Hollande "İç savaşı engellemek için gereken yapılmalı. Mısır'daki kanlı şiddeti kınıyorum." dedi.

    FRANSA Cumhurbaşkanı François Hollande "İç savaşı engellemek için gereken yapılmalı. Mısır'daki kanlı şiddeti kınıyorum." dedi.

  15. BREZİLYA Katliamı kınadı.

    BREZİLYA Katliamı kınadı.

  16. DANİMARKA Mısır'a yapacağı 5 milyon dolarlık yardımı askıya aldı.

    DANİMARKA Mısır'a yapacağı 5 milyon dolarlık yardımı askıya aldı.

  17. ARJANTİN Katliamları kınayarak, Mısır'daki geçici yönetime insan haklarına saygı gösterilmesi çağrısı yaptı.

    ARJANTİN Katliamları kınayarak, Mısır'daki geçici yönetime insan haklarına saygı gösterilmesi çağrısı yaptı.

  18. İSRAİL Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Sözcüsü Mark Regev "Komşu ülkelerde yaşananlarla ilgili yorum yapmıyoruz. Bu bizim politikamız" dedi. Ramses Meydanı'nda şiddetli çatışmalar yaşandı.

    İSRAİL Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Sözcüsü Mark Regev "Komşu ülkelerde yaşananlarla ilgili yorum yapmıyoruz. Bu bizim politikamız" dedi. Ramses Meydanı'nda şiddetli çatışmalar yaşandı.

  19. AVRUPA BİRLİĞİ Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları'nın Mısır'daki katliama verilecek uygun tepkiyi belirlemek için toplantı yapmalarını istediler.

    AVRUPA BİRLİĞİ Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları'nın Mısır'daki katliama verilecek uygun tepkiyi belirlemek için toplantı yapmalarını istediler.

  20. BM KINAYAMADI BMGK (BM Güvenlik Konseyi) önceki gün düzenlediği toplantıda Mısır'ın Nahda ve Adeviyye meydanlarında gerçekleştirilen katliamları görüştü. İngiltere, Fransa ve Avustralya'nın çağrısı üzerine yapılan toplantıdan sonra yapılan açıklama BM Güvenlik Konseyi'nin katliamı kınamasını bekleyenlerde hayal kırıklığı yarattı.

    BM KINAYAMADI BMGK (BM Güvenlik Konseyi) önceki gün düzenlediği toplantıda Mısır'ın Nahda ve Adeviyye meydanlarında gerçekleştirilen katliamları görüştü. İngiltere, Fransa ve Avustralya'nın çağrısı üzerine yapılan toplantıdan sonra yapılan açıklama BM Güvenlik Konseyi'nin katliamı kınamasını bekleyenlerde hayal kırıklığı yarattı.

  21. <b>TÜRKİYE</b> Mısır'daki darbeye ve katliama devlet ve millet olarak en sert tepki ise Türkiye'den geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cuntacıların darbesi sonucu tepkisini sürekli dile getirirken Sisi'nin gerçekleştirdiği katliamlar <b>Türkiye'nin dört bir yanında kınandı.</b> Gıyabe cenaze namazlarının yanında İstanbul ve Ankara başta olmak üzere meydanlar dolup taştı. Mısır'daki katliamlar protesto edildi.

    TÜRKİYE Mısır'daki darbeye ve katliama devlet ve millet olarak en sert tepki ise Türkiye'den geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cuntacıların darbesi sonucu tepkisini sürekli dile getirirken Sisi'nin gerçekleştirdiği katliamlar Türkiye'nin dört bir yanında kınandı. Gıyabe cenaze namazlarının yanında İstanbul ve Ankara başta olmak üzere meydanlar dolup taştı. Mısır'daki katliamlar protesto edildi.