Muhammed Ali'ye Son Veda

Ali'ye son veda

  1. Efsanevi boksör Muhammed Ali, dünyaya geldiği Louisville kentinde düzenlenen törenin ardından Cave Hill mezarlığında toprağa verildi. Muhammed Ali'nin cenazesinin defnedilmesinin ardından son tören ise KFC Center'da yapıldı.

    Efsanevi boksör Muhammed Ali, dünyaya geldiği Louisville kentinde düzenlenen törenin ardından Cave Hill mezarlığında toprağa verildi. Muhammed Ali'nin cenazesinin defnedilmesinin ardından son tören ise KFC Center'da yapıldı.

  2. ABD'de, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsane boksör Muhammed Ali'nin naaşı, son yolculuğuna uğurlanmak üzere kortej eşliğinde Louisville caddelerinde dolaştırıldı.

    ABD'de, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsane boksör Muhammed Ali'nin naaşı, son yolculuğuna uğurlanmak üzere kortej eşliğinde Louisville caddelerinde dolaştırıldı.

  3. Ali'nin naaşı, cenaze evinden alınarak kortej eşliğinde yola çıkarıldı. Cave Hill Mezarlığı'na kadar yaklaşık 30 kilometre süren yolculukta ünlü sporcunun naaşı, çocukluğunun geçtiği Grand Sokağı'ndaki evi, boksu öğrendiği spor salonu ve adına kurulan müze ile ismine taşıyan caddenin de aralarında bulunduğu güzergahtan geçti.

    Ali'nin naaşı, cenaze evinden alınarak kortej eşliğinde yola çıkarıldı. Cave Hill Mezarlığı'na kadar yaklaşık 30 kilometre süren yolculukta ünlü sporcunun naaşı, çocukluğunun geçtiği Grand Sokağı'ndaki evi, boksu öğrendiği spor salonu ve adına kurulan müze ile ismine taşıyan caddenin de aralarında bulunduğu güzergahtan geçti.

  4. Efsane boksör Muhammed Ali, düzenlenen cenaze töreninin ardından doğduğu şehirde yer alan Cave Hill mezarlığında toprağa verildi. Çok sayıda hayranının önünde toplandığı mezarlığın girişinin gül yapraklarıyla süslendiği görüldü. Kortej, ünlü boksörün hayranlarının "Ali, Ali" sesleri, tezahürat ve gözyaşları arasında mezarlığa girdi. Cenaze Muhammed Ali'nin sadece ailesi ve yakınlarının katıldığı bir törenle toprağa verildi.

    Efsane boksör Muhammed Ali, düzenlenen cenaze töreninin ardından doğduğu şehirde yer alan Cave Hill mezarlığında toprağa verildi. Çok sayıda hayranının önünde toplandığı mezarlığın girişinin gül yapraklarıyla süslendiği görüldü. Kortej, ünlü boksörün hayranlarının "Ali, Ali" sesleri, tezahürat ve gözyaşları arasında mezarlığa girdi. Cenaze Muhammed Ali'nin sadece ailesi ve yakınlarının katıldığı bir törenle toprağa verildi.

  5. Muhammed Ali'nin cenazesinin defnedilmesinin ardından son tören ise KFC Center'da yapıldı.

    Muhammed Ali'nin cenazesinin defnedilmesinin ardından son tören ise KFC Center'da yapıldı.

  6. Törende konuşan Bill Clinton, Muhammed Ali'nin insanlığın ortak iyiliği için savaştığını söyledi.    İnançlı bir kişi olarak Ali'nin tüm hayatını kontrol edemeyeceğini bildiğini anlatan Clinton, "Ancak seçim yapmada özgür olduğunu biliyordu ve bugün burada sevgi ve saygıyla toplanmamız onun seçimlerinin sonucuydu" dedi.

    Törende konuşan Bill Clinton, Muhammed Ali'nin insanlığın ortak iyiliği için savaştığını söyledi. İnançlı bir kişi olarak Ali'nin tüm hayatını kontrol edemeyeceğini bildiğini anlatan Clinton, "Ancak seçim yapmada özgür olduğunu biliyordu ve bugün burada sevgi ve saygıyla toplanmamız onun seçimlerinin sonucuydu" dedi.

  7. Efsane boksör Muhammed Ali’nin 1960 yılında ilk profesyonel boks maçını kazandığı Freedom Hall’da önceki gün gerçekleştirilen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı.

    Efsane boksör Muhammed Ali’nin 1960 yılında ilk profesyonel boks maçını kazandığı Freedom Hall’da önceki gün gerçekleştirilen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı.