Facebook'un Az Bilinen Özellikleri

1 milyardan fazla aktif kullancısı olan sosyal medya devi ve sosyal medyanın öncülerinden olan facebook, 10 yıldır çalışmalarına devam etmekte.Her geçen gün yeni özellikler çıkartan facebook'un en az bilinen özelliklerini sizler için hazırladık.Bu özellikler facebook'ta geçireceğiniz zamanı daha iyi değerlendirmenizi sağlayacak.

  1. Dosya Paylaşma Özelliği  Facebook'taki mesaj kutusunun sağ üst köşesinde 'dosya ekle' butonu bulunmaktadır buraya tıklayıp karşı tarafa dosya gönderebilirsiniz.

    Dosya Paylaşma Özelliği Facebook'taki mesaj kutusunun sağ üst köşesinde 'dosya ekle' butonu bulunmaktadır buraya tıklayıp karşı tarafa dosya gönderebilirsiniz.

  2. Sık Kullanılanlar Listesi  Facebook'ta Twitter'dakine benzer bir liste seçeneği var.  Haber Kaynağının sol tarafında ve profil resminizin tam altındaki kısma tıklayarak beğendiğiniz paylaşımları favorilerinize ekleyebilirsiniz.

    Sık Kullanılanlar Listesi Facebook'ta Twitter'dakine benzer bir liste seçeneği var. Haber Kaynağının sol tarafında ve profil resminizin tam altındaki kısma tıklayarak beğendiğiniz paylaşımları favorilerinize ekleyebilirsiniz.

  3. Mobil Bildirimleri Kapatın veya Açın  Akıllı cihazlardaki Facebook uygulamasının gizlilik ayarları kısmına girerek bilidirimler kısmından bildirimleri kapatabilirsiniz.

    Mobil Bildirimleri Kapatın veya Açın Akıllı cihazlardaki Facebook uygulamasının gizlilik ayarları kısmına girerek bilidirimler kısmından bildirimleri kapatabilirsiniz.

  4. Paylaşımları Kaydedin ve Sonra İnceleyin  Twitter'daki favorilere eklemeye benzer bir özellikte Facebook'ta, beğendiğiniz bir paylaşımı sonradan incelemek için yapılan paylaşımı kaydedip daha sonra kaydedilenlerden inceleyebilirisiniz.  Bunu yapabilmek için paylaşımın sol üst köşesinde olan "save this link" (bu linki kaydet) seçeneğine tıklayın ve bu kadar.

    Paylaşımları Kaydedin ve Sonra İnceleyin Twitter'daki favorilere eklemeye benzer bir özellikte Facebook'ta, beğendiğiniz bir paylaşımı sonradan incelemek için yapılan paylaşımı kaydedip daha sonra kaydedilenlerden inceleyebilirisiniz. Bunu yapabilmek için paylaşımın sol üst köşesinde olan "save this link" (bu linki kaydet) seçeneğine tıklayın ve bu kadar.

  5. Facebook Geçmişinizi Kontrol Edin  www.facebook.com/us adresine girerseniz, Facebook'ta neler yaptığınızla ilgili bir liste görebilirsiniz.

    Facebook Geçmişinizi Kontrol Edin www.facebook.com/us adresine girerseniz, Facebook'ta neler yaptığınızla ilgili bir liste görebilirsiniz.

  6. Hesabınıza Kimler Girmiş, Öğrenin!  Facebook hesabınıza sizin dışınızda girilirse bu özelliği kullanarak öğrenebilirsiniz.  Ayarlar bölümünde yer alan "Where You're Logged In" kısmına gelerek en son nerelerden hesabınıza giriş yapılmış öğrenebilirisiniz.

    Hesabınıza Kimler Girmiş, Öğrenin! Facebook hesabınıza sizin dışınızda girilirse bu özelliği kullanarak öğrenebilirsiniz. Ayarlar bölümünde yer alan "Where You're Logged In" kısmına gelerek en son nerelerden hesabınıza giriş yapılmış öğrenebilirisiniz.

  7. Diğer Mesajlar Bölümü  Yabancı kişilerden ve uygulamalardan gelen mesajlar, mesajlar bölümünün sağ kısmında yer alıyor ve 'other' (Diğer mesajlar) seçeneğine tıkladığınız zaman gözüküyor.

    Diğer Mesajlar Bölümü Yabancı kişilerden ve uygulamalardan gelen mesajlar, mesajlar bölümünün sağ kısmında yer alıyor ve 'other' (Diğer mesajlar) seçeneğine tıkladığınız zaman gözüküyor.

  8. Sayfayı Baş Aşağı Edebilirsiniz  Ayarlar kısmında Genel seçeneğinin altında Dil seçeneğini English (Upside Down) olarak seçerseniz sayfanız baş aşağı hale geliyor.

    Sayfayı Baş Aşağı Edebilirsiniz Ayarlar kısmında Genel seçeneğinin altında Dil seçeneğini English (Upside Down) olarak seçerseniz sayfanız baş aşağı hale geliyor.

  9. Tüm Hareketlerinizi Hatırlayabilirsiniz  Facebook profilinizde sağ üst köşede 'Hareketler Dökümü' bölümünden yaptığınız bütün aktiviteleri görebilirsiniz.

    Tüm Hareketlerinizi Hatırlayabilirsiniz Facebook profilinizde sağ üst köşede 'Hareketler Dökümü' bölümünden yaptığınız bütün aktiviteleri görebilirsiniz.