İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İşte Çalışan Kadınlara Yeni Haklar

Çalışan kadınlara yeni haklar (Doğum izni kaç gün?)

  1. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın annelik izni yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın annelik izni yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

  2. ANNELİK İZNİ 8 HAFTA  <br>    Yönetmelikle kadın işçilerin doğum öncesi ve sonrasındaki sekizer haftalık analık izinleri korundu. Bu hak, üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen işçiye de tanındı.

    ANNELİK İZNİ 8 HAFTA
    Yönetmelikle kadın işçilerin doğum öncesi ve sonrasındaki sekizer haftalık analık izinleri korundu. Bu hak, üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen işçiye de tanındı.

  3. ANNE ÖLÜRSE İZNİ BABA KULLANACAK  <br>    Annelik iznini, annenin doğumda ya da doğum sonrasında ölümü halinde baba kullanabilecek.

    ANNE ÖLÜRSE İZNİ BABA KULLANACAK
    Annelik iznini, annenin doğumda ya da doğum sonrasında ölümü halinde baba kullanabilecek.

  4. İSTEYEN ANNEYE YARIM GÜN ÇALIŞMA  <br>    Annelik izninin bitmesinden sonra kadın işçi, istemesi halinde ilk doğumda 60, ikinci doğumda 120 ve sonraki doğumlarda 180 gün süreyle haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin yapabilecek. Bu hakkı evlat edinen erkek işçi de kullanabilecek.

    İSTEYEN ANNEYE YARIM GÜN ÇALIŞMA
    Annelik izninin bitmesinden sonra kadın işçi, istemesi halinde ilk doğumda 60, ikinci doğumda 120 ve sonraki doğumlarda 180 gün süreyle haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin yapabilecek. Bu hakkı evlat edinen erkek işçi de kullanabilecek.

  5. 6 AYA KADAR ÜCRETSİZ İZİN  <br>    Kadın işçiye, talep ederse annelik izni bitiminden itibaren altı aya kadar ücretsiz izin de verilecek.

    6 AYA KADAR ÜCRETSİZ İZİN
    Kadın işçiye, talep ederse annelik izni bitiminden itibaren altı aya kadar ücretsiz izin de verilecek.

  6. 5 YIL YARIM GÜN ÇALIŞMA HAKKI  <br>    Yönetmelikle gelen bir diğer yenilik, 5 yıla kadar uzanan kısmi süreli yani yarım gün çalışma hakkı.

    5 YIL YARIM GÜN ÇALIŞMA HAKKI
    Yönetmelikle gelen bir diğer yenilik, 5 yıla kadar uzanan kısmi süreli yani yarım gün çalışma hakkı.

  7. İLKOKUL ÇAĞINA KADAR  <br>    Anne olan kadın işçi, çocuğu mecburi ilköğretim çağına gelene kadar herhangi bir zaman diliminde "kısmi süreli" çalışma talep edebilecek. Bu hak için başvuran işçi eşinin çalıştığını belgelemek zorunda.

    İLKOKUL ÇAĞINA KADAR
    Anne olan kadın işçi, çocuğu mecburi ilköğretim çağına gelene kadar herhangi bir zaman diliminde "kısmi süreli" çalışma talep edebilecek. Bu hak için başvuran işçi eşinin çalıştığını belgelemek zorunda.

  8. VARDİYALI ÇALIŞANLARDA İZNE BAĞLI  <br>    Kısmi süreli çalışma, özel sağlık kuruluşları, vardiyalı çalışılan sanayi işletmeleri ve bir yıldan az çalışılan mevsimlik işlerde işverenin iznine bağlı olacak.

    VARDİYALI ÇALIŞANLARDA İZNE BAĞLI
    Kısmi süreli çalışma, özel sağlık kuruluşları, vardiyalı çalışılan sanayi işletmeleri ve bir yıldan az çalışılan mevsimlik işlerde işverenin iznine bağlı olacak.