Ünlülerin Unutulmaz "Dini" Gafları

Bu gaflara çok şaşıracaksınız! İşte ünlülerin unutulmaz 'dini' gafları

  1. Hurşit Güneş, partisinin aday tanıtım toplantısının Cuma namazı saatine denk getirilmesine yönelik eleştirilere "Böyle bir sıkıntıları varsa kaza etsinler. Cuma namazı kaza edilmez değil, her namaz kaza edilir." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

    Hurşit Güneş, partisinin aday tanıtım toplantısının Cuma namazı saatine denk getirilmesine yönelik eleştirilere "Böyle bir sıkıntıları varsa kaza etsinler. Cuma namazı kaza edilmez değil, her namaz kaza edilir." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

  2. Güneş, 7 Ekim 2002 tarihli köşe yazısında da şöyle diyor: "Namazın bitiminde Kade kısmı vardır. Halk arasında buna ettehüyatüye oturmak da denir. Burada kısa (Mekkede inen) sureler okunur. Leheb suresi de bunlardan biridir."

    Güneş, 7 Ekim 2002 tarihli köşe yazısında da şöyle diyor: "Namazın bitiminde Kade kısmı vardır. Halk arasında buna ettehüyatüye oturmak da denir. Burada kısa (Mekkede inen) sureler okunur. Leheb suresi de bunlardan biridir."

  3. Şevval Sam, büyük bir pot kırmıştı ve şöyle bir açıklamada bulunmuştu. `Başörtüsü benim için tekstil malzemesidir.`

    Şevval Sam, büyük bir pot kırmıştı ve şöyle bir açıklamada bulunmuştu. `Başörtüsü benim için tekstil malzemesidir.`

  4. Tarkan, bir Kurban Bayramı arifesinde: "Herkesin bayramını gönülden kutluyorum. Çok güzel bir bayram olsun. Olabildiğince az hayvan öldürülsün inşallah... Ben hayata farklı bakıyorum, ama bazı gelenekler maalesef değişemiyor, keşke biraz değişse. Daha az hayvan öldürsek." dedi.

    Tarkan, bir Kurban Bayramı arifesinde: "Herkesin bayramını gönülden kutluyorum. Çok güzel bir bayram olsun. Olabildiğince az hayvan öldürülsün inşallah... Ben hayata farklı bakıyorum, ama bazı gelenekler maalesef değişemiyor, keşke biraz değişse. Daha az hayvan öldürsek." dedi.

  5. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ile ilgili övgü dolu edebi cümleler söylediği sırada, "Allah'tan korkarız, kuldan utanmasak bile" ifadesiyle partililerden büyük alkış aldı.

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ile ilgili övgü dolu edebi cümleler söylediği sırada, "Allah'tan korkarız, kuldan utanmasak bile" ifadesiyle partililerden büyük alkış aldı.

  6. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, İzmir'de partisine katılım töreninde konuşmasına başladıktan kısa süre sonra yatsı ezanı okunmaya başlanınca ezanın bitmesini bekledi. Sav'ın ezan bittikten sonra yatsı ezanını iftarın açıldığı akşam ezanı ile karıştırarak, "Allah kabul etsin" dedi.

    CHP Genel Sekreteri Önder Sav, İzmir'de partisine katılım töreninde konuşmasına başladıktan kısa süre sonra yatsı ezanı okunmaya başlanınca ezanın bitmesini bekledi. Sav'ın ezan bittikten sonra yatsı ezanını iftarın açıldığı akşam ezanı ile karıştırarak, "Allah kabul etsin" dedi.

  7. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "bunu da yaptı" dedirtecek bir olaya daha imza atıyor ve Ramazan ayında Ankara Milletvekili Sinan Aygün ile beraber bir iftar sofrasında ezan okunmadan iftarlarını yapıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Aygün`ün ezanın okunmasıyla beraber hiçbir şey olmamış gibi yemelerine devam etmeleri ise dikkatlerden kaçmıyor.

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "bunu da yaptı" dedirtecek bir olaya daha imza atıyor ve Ramazan ayında Ankara Milletvekili Sinan Aygün ile beraber bir iftar sofrasında ezan okunmadan iftarlarını yapıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Aygün`ün ezanın okunmasıyla beraber hiçbir şey olmamış gibi yemelerine devam etmeleri ise dikkatlerden kaçmıyor.

  8. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevilerle ilgili yapmış olduğu açıklamaların konuşulduğu programa Aslı Aydıntaşbaş'ın Yavuz Sultan Selim gafı damga vurdu. Hükümete çeşitli önerilerde bulunan Aydıntaşbaş, "Hükümet bu Yavuz Sultan Selim Camii'nde neden bu kadar ısrar ediyor" şeklinde bir ifade kullandı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevilerle ilgili yapmış olduğu açıklamaların konuşulduğu programa Aslı Aydıntaşbaş'ın Yavuz Sultan Selim gafı damga vurdu. Hükümete çeşitli önerilerde bulunan Aydıntaşbaş, "Hükümet bu Yavuz Sultan Selim Camii'nde neden bu kadar ısrar ediyor" şeklinde bir ifade kullandı.

  9. Van'da öğle namazı kaç rekat diye sorup, eylemcilerin gözaltına alınmasını eleştirdiği bölümde Fatih Altaylı şunları söyledi; "Polisin yaptığı enayilik. Polis orada camiden çıkanlara, kim gösterci kim cemaat anlamak için kapıdan çıkanlara namaz kaç rekat diyor? Sen bu kadar mı cahilsin polis efendi? Her mezhepte farklı kardeşim Şafiler 4, Hanefiler 5? Çıkan Şafii'yse 4 rekat diyecek. Polis Şafiiliği bilmiyorsa ?Vay yanlış diye götürecek? Şafii mezhebi de 4 rekat"

    Van'da öğle namazı kaç rekat diye sorup, eylemcilerin gözaltına alınmasını eleştirdiği bölümde Fatih Altaylı şunları söyledi; "Polisin yaptığı enayilik. Polis orada camiden çıkanlara, kim gösterci kim cemaat anlamak için kapıdan çıkanlara namaz kaç rekat diyor? Sen bu kadar mı cahilsin polis efendi? Her mezhepte farklı kardeşim Şafiler 4, Hanefiler 5? Çıkan Şafii'yse 4 rekat diyecek. Polis Şafiiliği bilmiyorsa ?Vay yanlış diye götürecek? Şafii mezhebi de 4 rekat"

  10. Ayşen Gruda: "Cami nasıl bir mabedse, tiyatro da aynı şekilde mabeddir. Yani kutsaldır. O yüzden camiyi kapatmakla tiyatroyu kapatmak arasında bir fark yok. Camide insanlar vaaz yoluyla Tanrı`nın öğretilerini öğrenir ve ibadet yapar, tiyatroda da hayatla ilgili birçok şey öğrenir. İkisini de kapatmak kutsala saldırıdır"

    Ayşen Gruda: "Cami nasıl bir mabedse, tiyatro da aynı şekilde mabeddir. Yani kutsaldır. O yüzden camiyi kapatmakla tiyatroyu kapatmak arasında bir fark yok. Camide insanlar vaaz yoluyla Tanrı`nın öğretilerini öğrenir ve ibadet yapar, tiyatroda da hayatla ilgili birçok şey öğrenir. İkisini de kapatmak kutsala saldırıdır"

  11. CHP'nin ağır toplarından Gürsel Tekin Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında "revir" adı altında kullanılan Dolmabahçe Camii'nin Müezzini Fuat Yıldırım'ı övmek isterken dini konulardaki eksikliğini de gözler önüne serdi. Tekin, Gezi Parkı eylemleri sırasında caminin içinde bira içildiği görmediğini söyleyen Müezzin Fuat Yılmaz için, "Hepimizin özlem duyduğu din adamı. En kısa sürede gidip sayın müezzinin arkasında Cuma Namazı kılacağım." dedi.

    CHP'nin ağır toplarından Gürsel Tekin Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında "revir" adı altında kullanılan Dolmabahçe Camii'nin Müezzini Fuat Yıldırım'ı övmek isterken dini konulardaki eksikliğini de gözler önüne serdi. Tekin, Gezi Parkı eylemleri sırasında caminin içinde bira içildiği görmediğini söyleyen Müezzin Fuat Yılmaz için, "Hepimizin özlem duyduğu din adamı. En kısa sürede gidip sayın müezzinin arkasında Cuma Namazı kılacağım." dedi.

  12. Taraf gazetesi manşetten verdiği haberde, önceki gün Seyide Zeyneb türbesinin yakınlarında meydana gelen patlamanın Suriye'deki mezhepler arası çatışmaya dönüşebileği endişelerine dikkat çekti. Buraya kadar her şey normal. Ancak haberin spotunda ve detayında "Hz. Muhammed`in kızı ve Hz. Ali'nin eşi Zeyneb'in türbesi" şeklindeki ifade dikkatlerden kaçmadı. Oysa haberde Hz. Ali'nin eşi olarak gösterilen Seyide Zeyneb, Hz. Ali ile Hz. Fatima'nın kızıydı

    Taraf gazetesi manşetten verdiği haberde, önceki gün Seyide Zeyneb türbesinin yakınlarında meydana gelen patlamanın Suriye'deki mezhepler arası çatışmaya dönüşebileği endişelerine dikkat çekti. Buraya kadar her şey normal. Ancak haberin spotunda ve detayında "Hz. Muhammed`in kızı ve Hz. Ali'nin eşi Zeyneb'in türbesi" şeklindeki ifade dikkatlerden kaçmadı. Oysa haberde Hz. Ali'nin eşi olarak gösterilen Seyide Zeyneb, Hz. Ali ile Hz. Fatima'nın kızıydı

  13. Kılıçdaroğlu dört büyük halifenin sonuncusu olan Hz. Ali'yi İslam düşünürü olarak niteledi. Atanamayan öğretmenlere ilişkin kanun teklifi vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Başbakan geçen öğretmenlerle ilgili de bir laf etti; her şeyi bilir ya, en son ihtisas alanı kadın doğum uzmanı . Öğretmenler , bin 624 lira, çok büyük paralar alıyormuş, 40 saatlik işin karşılığında fazla alıyormuş. Sen, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen bir İslam düşünürünü bilmiyor musun?" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bir İslam düşünürüne ait dediği cümle Hulefa-i Raşidin'in (Raşid Halifeler veya Dört Büyük Halife) sonuncusu Hz. Ali'ye ait

    Kılıçdaroğlu dört büyük halifenin sonuncusu olan Hz. Ali'yi İslam düşünürü olarak niteledi. Atanamayan öğretmenlere ilişkin kanun teklifi vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Başbakan geçen öğretmenlerle ilgili de bir laf etti; her şeyi bilir ya, en son ihtisas alanı kadın doğum uzmanı . Öğretmenler , bin 624 lira, çok büyük paralar alıyormuş, 40 saatlik işin karşılığında fazla alıyormuş. Sen, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen bir İslam düşünürünü bilmiyor musun?" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bir İslam düşünürüne ait dediği cümle Hulefa-i Raşidin'in (Raşid Halifeler veya Dört Büyük Halife) sonuncusu Hz. Ali'ye ait

  14. Çözüm sürecinin konuşulduğu programa Galip Ensarioğlu Ankara'dan, Altan Tan ise İstanbul'dan katılıyordu. Ankara için iftar vakti geldiğinde Ensarioğlu, "Ankara'da iftar oldu, kusura bakmayın" deyip iftarı açarken Ece Üner'in İstanbul'daki Altan Tan'a dönerek "Siz de niyetliyseniz orucunuzu açabilirsiniz. Suyumuz var" dedi.

    Çözüm sürecinin konuşulduğu programa Galip Ensarioğlu Ankara'dan, Altan Tan ise İstanbul'dan katılıyordu. Ankara için iftar vakti geldiğinde Ensarioğlu, "Ankara'da iftar oldu, kusura bakmayın" deyip iftarı açarken Ece Üner'in İstanbul'daki Altan Tan'a dönerek "Siz de niyetliyseniz orucunuzu açabilirsiniz. Suyumuz var" dedi.

  15. İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin, Ramazan Bayramı'nda Müslümanlar için derlediği yemek tariflerini yayımladığı internet sayfasında, domuz etiyle yapılan bir yemeğe de yer vermesi görenleri şaşırttı. İngiliz yayın kuruluşu, gelen tepkiler üzerine, A.A aracılığıyla özür diledi.

    İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin, Ramazan Bayramı'nda Müslümanlar için derlediği yemek tariflerini yayımladığı internet sayfasında, domuz etiyle yapılan bir yemeğe de yer vermesi görenleri şaşırttı. İngiliz yayın kuruluşu, gelen tepkiler üzerine, A.A aracılığıyla özür diledi.