Yiyecekleri Daha Uzun Süre Saklamanın Yolları

İşte uzun süre saklamanın yolları

  1. Keserek saklamayın  <br>  Sebze ve meyveleri kullanacağınız zaman kesmelisiniz. Aksi takdirde çok daha hızlı bozulacaklar.

    Keserek saklamayın
    Sebze ve meyveleri kullanacağınız zaman kesmelisiniz. Aksi takdirde çok daha hızlı bozulacaklar.

  2. Yeşillikleri suya koyun<br>    Çiçekleri koyduğunuz gibi taze yeşillikleri de daha uzun süre kullanmak için su dolu bir vazoya koyun. Su, yeşillikler için hayat demektir

    Yeşillikleri suya koyun
    Çiçekleri koyduğunuz gibi taze yeşillikleri de daha uzun süre kullanmak için su dolu bir vazoya koyun. Su, yeşillikler için hayat demektir

  3. Soğanları külotlu çorabın içinde saklayın<br>    Soğanları uygun koşullarda saklarsanız 8 aya kadar kullanabilirsiniz. Külotlu çorabın bacağına soğanı koyup bağladıktan sonra diğer soğanı koyun. Bu şekilde sığdırabildiğiniz kadar soğan koyun.

    Soğanları külotlu çorabın içinde saklayın
    Soğanları uygun koşullarda saklarsanız 8 aya kadar kullanabilirsiniz. Külotlu çorabın bacağına soğanı koyup bağladıktan sonra diğer soğanı koyun. Bu şekilde sığdırabildiğiniz kadar soğan koyun.

  4. Patatesleri elmalarla saklayın<br>    Patateslerin daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız elmalarla birlikte muhafaza edin. Külotlu çoraplara koyduğunuz soğanlardan uzak tutun. Soğan, patatesin bozulmasına neden olur.

    Patatesleri elmalarla saklayın
    Patateslerin daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız elmalarla birlikte muhafaza edin. Külotlu çoraplara koyduğunuz soğanlardan uzak tutun. Soğan, patatesin bozulmasına neden olur.

  5. Doğranmış salatayı kağıt havluyla saklayın<br>    Fazladan doğradığınız salatanız için nm en büyük düşman, unutmayın. Nemi minimuma indirmek için doğranmış yeşilliklerinizi koyduğunuz kaba kağıt havlu koyup kabı streç filmle sarın. Domates gibi sulu malzemeler kullanmayın.

    Doğranmış salatayı kağıt havluyla saklayın
    Fazladan doğradığınız salatanız için nm en büyük düşman, unutmayın. Nemi minimuma indirmek için doğranmış yeşilliklerinizi koyduğunuz kaba kağıt havlu koyup kabı streç filmle sarın. Domates gibi sulu malzemeler kullanmayın.

  6. Mantarı kese kağıdına koyun  <br>  Mantarı muhafaza ederken nemin içine hapsolmasına engel olun. Bunun için en uygun saklama yöntemi kese kağıdı. Cam ya da plastik kaplar nemin içine hapsolmasına neden olacak.

    Mantarı kese kağıdına koyun
    Mantarı muhafaza ederken nemin içine hapsolmasına engel olun. Bunun için en uygun saklama yöntemi kese kağıdı. Cam ya da plastik kaplar nemin içine hapsolmasına neden olacak.

  7. Buzdolabını doldurmayın<br>    Buzdolabını tıka basa doldurduğunuzda hava sirkülasyonunu engelliyorsunuz. Bu da yiyeceklerin çok çabuk bozulmasına neden oluyor.

    Buzdolabını doldurmayın
    Buzdolabını tıka basa doldurduğunuzda hava sirkülasyonunu engelliyorsunuz. Bu da yiyeceklerin çok çabuk bozulmasına neden oluyor.

  8. Çürüyen meyvelerden kurtulun  <br>  Çürük bir meyve bütün meyveleri çürütebilir. Çürüme belirtisi gösteren meyveleri hemen diğerlerinden ayırın.

    Çürüyen meyvelerden kurtulun
    Çürük bir meyve bütün meyveleri çürütebilir. Çürüme belirtisi gösteren meyveleri hemen diğerlerinden ayırın.

  9. Sıcaklık ve dumandan uzak tutun<br>    Sıcaklığın ve dumanın olduğu bir ortamda taze besinleri tutmayın. Sıcaklık ve duman, çürüme sürecini hızlandırır. Bu nedenle taze meyve ve sebzeleriniz ocaktan ve fırından uzakta soğuk bir ortamda saklanmalı.

    Sıcaklık ve dumandan uzak tutun
    Sıcaklığın ve dumanın olduğu bir ortamda taze besinleri tutmayın. Sıcaklık ve duman, çürüme sürecini hızlandırır. Bu nedenle taze meyve ve sebzeleriniz ocaktan ve fırından uzakta soğuk bir ortamda saklanmalı.

  10. Buzdolabını temizleyin<br>    Temiz buzdolabı temiz yiyecekler demektir ve temiz yiyecekler daha uzun süre taze kalır.

    Buzdolabını temizleyin
    Temiz buzdolabı temiz yiyecekler demektir ve temiz yiyecekler daha uzun süre taze kalır.