Teknoloji İle Hayatımıza Giren Kelimeler

İşte hayatımıza giren kelimeler

  1. Gelişen teknoloji sadece hayatımızı kolaylaştırmıyor günlük hayatımızı da köklü bir şekilde değiştiriyor. Teknolojinin hayatın her alanında yer almaya başlaması günlük konuşmalarımızı da etkiliyor. Teknolojinin gelişmesi ile daha önce var olmayan pek çok kelime de günlük hayatımızda yer bulmaya başladı. İşte onlardan birkaçı...

    Gelişen teknoloji sadece hayatımızı kolaylaştırmıyor günlük hayatımızı da köklü bir şekilde değiştiriyor. Teknolojinin hayatın her alanında yer almaya başlaması günlük konuşmalarımızı da etkiliyor. Teknolojinin gelişmesi ile daha önce var olmayan pek çok kelime de günlük hayatımızda yer bulmaya başladı. İşte onlardan birkaçı...

  2. BINGLE-WATCH  Bingle-Watch: Kişinin birden fazla televizyon dizisini tek seferde izlemesi için üretilen kelime.

    BINGLE-WATCH Bingle-Watch: Kişinin birden fazla televizyon dizisini tek seferde izlemesi için üretilen kelime.

  3. Brick: Dilimize tuğla olarak çevrilse de bu kelime sıklıkla akıllı telefonların işlem yapamaz hale gelmesi durumunda kullanılıyor.

    Brick: Dilimize tuğla olarak çevrilse de bu kelime sıklıkla akıllı telefonların işlem yapamaz hale gelmesi durumunda kullanılıyor.

  4. Catfish: Online ortamda olmadığı bir kişi gibi davranan kullanıcıya verilen isim.

    Catfish: Online ortamda olmadığı bir kişi gibi davranan kullanıcıya verilen isim.

  5. Listicle: Liste formatında hazırlanan online makaleler son zamanlarda böyle adlandırılıyor.

    Listicle: Liste formatında hazırlanan online makaleler son zamanlarda böyle adlandırılıyor.

  6. Clickbait: online platformlara trafik almak için yapılan sahtekarlıklara verilen isim.

    Clickbait: online platformlara trafik almak için yapılan sahtekarlıklara verilen isim.

  7. YOLO: YOLO yani 'You Only Live Once' (Sadece bir kere yaşarsın) yeni teknoloji jenerasyonun en çok kullanıdığı kelimelerden biri.

    YOLO: YOLO yani 'You Only Live Once' (Sadece bir kere yaşarsın) yeni teknoloji jenerasyonun en çok kullanıdığı kelimelerden biri.

  8. Selfie: belki de son yıllarda duymaya başladığımızı kelimelerin başında gelen bu kelime Türkçç'ye 'öz çekim' olarak girdi. İngiltere'nin saygın üniversitelerinden Oxford, "Bir kişinin telefon kullanarak kendi fotoğrafını çekmesi" anlamına gelen "selfie"yi 2013 yılının sözcüğü ilan etmişti.

    Selfie: belki de son yıllarda duymaya başladığımızı kelimelerin başında gelen bu kelime Türkçç'ye 'öz çekim' olarak girdi. İngiltere'nin saygın üniversitelerinden Oxford, "Bir kişinin telefon kullanarak kendi fotoğrafını çekmesi" anlamına gelen "selfie"yi 2013 yılının sözcüğü ilan etmişti.

  9. Chatbot: İnsanlarla sohbet edecek bir programa verilen isim olan bu kelime de oldukça yeni. Oxford'un finale bıraktığı kelime de özellikle bilişim sektöründe oldukça sık kullanılıyor.

    Chatbot: İnsanlarla sohbet edecek bir programa verilen isim olan bu kelime de oldukça yeni. Oxford'un finale bıraktığı kelime de özellikle bilişim sektöründe oldukça sık kullanılıyor.

  10. Emoji: Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşması ile hayatımızın değişmez bir parçası olan emoji'ler ise 2015 yılında Oxford tarafından yılın kelimesi seçilmişti.

    Emoji: Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşması ile hayatımızın değişmez bir parçası olan emoji'ler ise 2015 yılında Oxford tarafından yılın kelimesi seçilmişti.