Migreni Tetikleyen Nedenler

Migreni Tetikleyen Nedenler

  1. Kadınlarda erkeklere göre çok daha sık görülen migren ağrıları bazen büyük problemler yaşatabiliyor. Bilimin ise migrenin neden ve nasıl oluştuğuna dair hala tam bir açıklaması yok. Migren ile gelen baş ağrısının yanında sıklıkla kusma, mide bulantısı ve ışığa ya da sese duyarlılık gibi problemlerde ortaya çıkabiliyor. Peki migrene neler yol açar?

    Kadınlarda erkeklere göre çok daha sık görülen migren ağrıları bazen büyük problemler yaşatabiliyor. Bilimin ise migrenin neden ve nasıl oluştuğuna dair hala tam bir açıklaması yok. Migren ile gelen baş ağrısının yanında sıklıkla kusma, mide bulantısı ve ışığa ya da sese duyarlılık gibi problemlerde ortaya çıkabiliyor. Peki migrene neler yol açar?

  2. İlaçlar<p>    Damar genişletici ilaçlar, doğum kontrol hapları ve bazı hormon düzenleyici ilaçların yan etkilerinden birisi de migren. İlaç kullanımı sonucunda böyle bir şikayetiniz başlarsa zaman kaybetmeden doktorunuza başvurun.

    İlaçlar

    Damar genişletici ilaçlar, doğum kontrol hapları ve bazı hormon düzenleyici ilaçların yan etkilerinden birisi de migren. İlaç kullanımı sonucunda böyle bir şikayetiniz başlarsa zaman kaybetmeden doktorunuza başvurun.

  3. İçecekler  <p>  Kahve ve diğer kafeinli içecekler migren ağrılarını tetikleyebiliyor. Bunun dışında ilk başta şarap olmak üzere çeşitli alkollü içeceklerin de migrene yol açtığı bilinen gerçeklerden.

    İçecekler

    Kahve ve diğer kafeinli içecekler migren ağrılarını tetikleyebiliyor. Bunun dışında ilk başta şarap olmak üzere çeşitli alkollü içeceklerin de migrene yol açtığı bilinen gerçeklerden.

  4. Sosyal ya da profesyonel hayatın getirdiği stres migrenin en büyük nedenlerinden bir tanesi. Günlük hayatta stresle boğuşan kişilerde migren görülme sıklığı önemli ölçüde artıyor.

    Sosyal ya da profesyonel hayatın getirdiği stres migrenin en büyük nedenlerinden bir tanesi. Günlük hayatta stresle boğuşan kişilerde migren görülme sıklığı önemli ölçüde artıyor.

  5. Günlük uyku düzeninin dışına çıkılması migren olasılığını oldukça yükseltiyor. Uzun süren uçak yolculuklarından sonra ortaya çıkan jet lag rahatsızlığının etkilerinden birisi de migren.

    Günlük uyku düzeninin dışına çıkılması migren olasılığını oldukça yükseltiyor. Uzun süren uçak yolculuklarından sonra ortaya çıkan jet lag rahatsızlığının etkilerinden birisi de migren.

  6. Migreni arttıran yiyeceklerin başında peynirler geliyor. Yine bir çok kişi tarafından sevilen çikolatanın da migrene sebep olduğu biliniyor.

    Migreni arttıran yiyeceklerin başında peynirler geliyor. Yine bir çok kişi tarafından sevilen çikolatanın da migrene sebep olduğu biliniyor.