Obama'nın Veda Konuşmasında Şok Olay!

Veda konuşması sırasında şoke eden olay!

  1. ABD'de başkanlık koltuğunu 20 Ocak'ta Donald Trump'a devredecek olan Barack Obama’nın ABD ordusuna yaptığı veda konuşması sırasında, merasim kıtasından bir asker bayılarak yere düştü.

    ABD'de başkanlık koltuğunu 20 Ocak'ta Donald Trump'a devredecek olan Barack Obama’nın ABD ordusuna yaptığı veda konuşması sırasında, merasim kıtasından bir asker bayılarak yere düştü.

  2. Basına yansıyan fotoğraflarda, kendinden geçerek yere düşen askere olayın yaşandığı anda kimsenin müdahale etmediği görülüyor.

    Basına yansıyan fotoğraflarda, kendinden geçerek yere düşen askere olayın yaşandığı anda kimsenin müdahale etmediği görülüyor.

  3. Askerin bayılmasına neyin sebep olduğu ile ilgili net bir açıklama yapılmazken, merasimde yaşanan bu olayda ilk anda insanların askerin sağlık durumuna tepkisiz kalması pek çok kişinin eleştirisine neden oldu.

    Askerin bayılmasına neyin sebep olduğu ile ilgili net bir açıklama yapılmazken, merasimde yaşanan bu olayda ilk anda insanların askerin sağlık durumuna tepkisiz kalması pek çok kişinin eleştirisine neden oldu.

  4. ABD'de yaşanan olay akıllara geçtiğimiz haziran ayında, İngiltere'de 91 yaşına giren Kraliçe 2'nci Elizabeth'in doğum günü kutlamaları sırasında bir İngiliz askerin bayıldığı anı getirdi.

    ABD'de yaşanan olay akıllara geçtiğimiz haziran ayında, İngiltere'de 91 yaşına giren Kraliçe 2'nci Elizabeth'in doğum günü kutlamaları sırasında bir İngiliz askerin bayıldığı anı getirdi.

  5. Kraliçe 2'nci Elizabeth, eşi Edinburgh Dükü Philip ve Kate Middleton'ın da izlediği tören sırasında, Kraliyet Muhafızlarından bir asker baygınlık geçirerek yere düşmüştü.

    Kraliçe 2'nci Elizabeth, eşi Edinburgh Dükü Philip ve Kate Middleton'ın da izlediği tören sırasında, Kraliyet Muhafızlarından bir asker baygınlık geçirerek yere düşmüştü.

  6. Bayılan İngiliz asker, yaşanan kısa süreli şaşkınlığın ardından sedyeyle götürülmüştü.

    Bayılan İngiliz asker, yaşanan kısa süreli şaşkınlığın ardından sedyeyle götürülmüştü.

  7. ABD'deki askerin bayıldığı olay, Obama'nın, Virginia eyaletindeki Myer-Henderson Hall askeri üssünü ziyareti sırasında yaşandı. Obama’ya bu ziyarette Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford eşlik etti.

    ABD'deki askerin bayıldığı olay, Obama'nın, Virginia eyaletindeki Myer-Henderson Hall askeri üssünü ziyareti sırasında yaşandı. Obama’ya bu ziyarette Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford eşlik etti.

  8. Obama, burada yaptığı konuşmada, ABD ordusunun en büyük sorumluluğunun Amerikan halkının desteğini ve güvenini kazanmak olduğunu belirterek, “Halkımızı korumak için gözünüzü kırpmayın fakat askerlerimizin canını tehlikeye atmamak için çok aceleci davranarak savaşa da girmeyin” ifadesini kullandı.

    Obama, burada yaptığı konuşmada, ABD ordusunun en büyük sorumluluğunun Amerikan halkının desteğini ve güvenini kazanmak olduğunu belirterek, “Halkımızı korumak için gözünüzü kırpmayın fakat askerlerimizin canını tehlikeye atmamak için çok aceleci davranarak savaşa da girmeyin” ifadesini kullandı.

  9. Bakan Carter, Obama'ya konuşması öncesi ülkeye hizmetlerinden dolayı ABD ordusu adına madalya verdi.

    Bakan Carter, Obama'ya konuşması öncesi ülkeye hizmetlerinden dolayı ABD ordusu adına madalya verdi.