Saçınızı Çamaşır Detarjanı İle Yıkayın! Bakın Neler Oluyor

Bakın neler oluyor

  1. Bazı temizlik malzemeleri kullanım amaçlarının dışında da kullanılabiliyorlar. Evinizde kullandığınız birçok temizlik ürünü farklı alanlarda da kullanılabiliyorlar. Bunlardan biri de yumuşatıcı. Sadece kıyafetlerinizi yumuşatmakla kalmıyor aynı zamanda evinizin pırıl pırıl olmasını sağlıyor. Kulağa garip gelse de yumuşatıcılar, temizlik ürünlerinden daha fazla işe yarıyorlar. Yumuşatıcıyla yapabileceğiniz yedi farklı şeyi gördükten sonra siz de hak vereceksiniz.

    Bazı temizlik malzemeleri kullanım amaçlarının dışında da kullanılabiliyorlar. Evinizde kullandığınız birçok temizlik ürünü farklı alanlarda da kullanılabiliyorlar. Bunlardan biri de yumuşatıcı. Sadece kıyafetlerinizi yumuşatmakla kalmıyor aynı zamanda evinizin pırıl pırıl olmasını sağlıyor. Kulağa garip gelse de yumuşatıcılar, temizlik ürünlerinden daha fazla işe yarıyorlar. Yumuşatıcıyla yapabileceğiniz yedi farklı şeyi gördükten sonra siz de hak vereceksiniz.

  2. Pencereleriniz mi kirlendi? Sıkıntı yok! Hemen suyun içine yumuşatıcı ekleyin. Sprey şişesine koyup pencerelerinize sıkın ve kuru bezle camlarınızı temizleyin. Pencerelerinizin nasıl parladığını görünce siz bile şaşıracaksınız!

    Pencereleriniz mi kirlendi? Sıkıntı yok! Hemen suyun içine yumuşatıcı ekleyin. Sprey şişesine koyup pencerelerinize sıkın ve kuru bezle camlarınızı temizleyin. Pencerelerinizin nasıl parladığını görünce siz bile şaşıracaksınız!

  3. Yumuşatıcılar, sadece kıyafetlerinizi yumuşatmakla kalmaz aynı zamanda yerleri de pamuk gibi yapar. Ilık suyla yumuşatıcıyı karıştırın ve karışımla yeri paspaslayın. Yerde en ufak bir toz kalmayacak ve sert zemininizin yumuşadığını göreceksiniz. Üstelik yerler harika kokacak!

    Yumuşatıcılar, sadece kıyafetlerinizi yumuşatmakla kalmaz aynı zamanda yerleri de pamuk gibi yapar. Ilık suyla yumuşatıcıyı karıştırın ve karışımla yeri paspaslayın. Yerde en ufak bir toz kalmayacak ve sert zemininizin yumuşadığını göreceksiniz. Üstelik yerler harika kokacak!

  4. Tıpkı yerlerde olduğu gibi yumuşatıcılar mobilyalarınızdaki tozların kökünü kazır. Sprey şişesine su ve yumuşatıcı ekleyip, mobilyalarınıza sıkın ve kuru bezle kurulayın. Mobilyalarınız yepyeni gözükecek!

    Tıpkı yerlerde olduğu gibi yumuşatıcılar mobilyalarınızdaki tozların kökünü kazır. Sprey şişesine su ve yumuşatıcı ekleyip, mobilyalarınıza sıkın ve kuru bezle kurulayın. Mobilyalarınız yepyeni gözükecek!

  5. Saçma mı? Evet. İşe yarıyor mu? Buna da evet. Kuru ve yıpranmış saçlara çözüm yumuşatıcı. Aynı zamanda kuaförlerin sıklıkla kullandığı ancak kimseye açıklamadığı bir yöntem bu. Duş aldıktan sonra saçlarınızı iyice kurulayın. Daha sonra da sprey şişesinin içine su ve az yumuşatıcı koyup kuru saçlarınıza sıkın. Kurumalarını bekleyin. Sonuca siz bile inanamayacaksınız!

    Saçma mı? Evet. İşe yarıyor mu? Buna da evet. Kuru ve yıpranmış saçlara çözüm yumuşatıcı. Aynı zamanda kuaförlerin sıklıkla kullandığı ancak kimseye açıklamadığı bir yöntem bu. Duş aldıktan sonra saçlarınızı iyice kurulayın. Daha sonra da sprey şişesinin içine su ve az yumuşatıcı koyup kuru saçlarınıza sıkın. Kurumalarını bekleyin. Sonuca siz bile inanamayacaksınız!

  6. Yumuşatıcıların harikalar yarattığı bir başka yer ise duşakabinler. Yumuşatıcı ve suyu sprey şişesinde karıştırın. Daha sonra duşakabine sıkın. Bulaşık süngeri ile bölgeyi iyice silin. Lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz.

    Yumuşatıcıların harikalar yarattığı bir başka yer ise duşakabinler. Yumuşatıcı ve suyu sprey şişesinde karıştırın. Daha sonra duşakabine sıkın. Bulaşık süngeri ile bölgeyi iyice silin. Lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz.

  7. Araç koltuklarında kirler mi oluştu? Araç koltuğu temizleme ürünlerini boşverin. Sıcak su ve yumuşatıcı karışımını deneyin. Koltuklarınız hem pırıl pırıl olacak hem de aracınıza bindiğinizde muhteşem bir kokuyla karşılaşacaksınız!

    Araç koltuklarında kirler mi oluştu? Araç koltuğu temizleme ürünlerini boşverin. Sıcak su ve yumuşatıcı karışımını deneyin. Koltuklarınız hem pırıl pırıl olacak hem de aracınıza bindiğinizde muhteşem bir kokuyla karşılaşacaksınız!

  8. Yumuşatıcılar, paslanmaz çelikten yapılma eşyalarda da harikalar yaratırlar. Önce kuru beze karışımı damlatın. Daha sonra da bölgeye uygulayın. Paslanmak çelikleriniz pırıl pırıl pırıldadıklarını göreceksiniz!

    Yumuşatıcılar, paslanmaz çelikten yapılma eşyalarda da harikalar yaratırlar. Önce kuru beze karışımı damlatın. Daha sonra da bölgeye uygulayın. Paslanmak çelikleriniz pırıl pırıl pırıldadıklarını göreceksiniz!

  9. Hangimiz yapmıyoruz ki! Duş alırken en çok yapılan hatalar  <br>Yoğun tempo içerisindeki koşuşturmanın ardından sıcacık bir duş sizi de rahatlatıyorsanız kulübe hoş geldiniz. Peki, duş almanın da kurallarının olduğunu ve genelde kimsenin bu kurallara uymadığını söylesek? İşte herkesin bilmesi gereken doğru ve yanlışlar&#8230;

    Hangimiz yapmıyoruz ki! Duş alırken en çok yapılan hatalar
    Yoğun tempo içerisindeki koşuşturmanın ardından sıcacık bir duş sizi de rahatlatıyorsanız kulübe hoş geldiniz. Peki, duş almanın da kurallarının olduğunu ve genelde kimsenin bu kurallara uymadığını söylesek? İşte herkesin bilmesi gereken doğru ve yanlışlar…

  10. KAYNAR SUYLA YIKANIYORSANIZ DİKKAT!  Size tabii ki de bu soğukta buz gibi suyla yıkanın demiyoruz. Sadece suyun sıcaklığı gereğinden fazla yüksekse neler olabileceğiniz gelin birlikte inceleyelim:

    KAYNAR SUYLA YIKANIYORSANIZ DİKKAT! Size tabii ki de bu soğukta buz gibi suyla yıkanın demiyoruz. Sadece suyun sıcaklığı gereğinden fazla yüksekse neler olabileceğiniz gelin birlikte inceleyelim:

  11. - Sıcaklık farkı yüzünden, duştan çıkınca bayılma riski yaşayabilirsiniz.    <br>- Sıcak su vücudumuzdaki esans yağın bir kısmını kaybetmemize neden oluyor. Bu kaybolma riski taşıyan yağ, cildin nemli ve pürüzsüz kalmasına yardım eder.    <br>- İlla da sıcak suyla duş almak istiyorsanız da suyun altında beş dakikada yıkanmanız yeterli. Dilerseniz 5 dakikadan sonra suyu hafif ılıklaştırabilirsiniz.

    - Sıcaklık farkı yüzünden, duştan çıkınca bayılma riski yaşayabilirsiniz.
    - Sıcak su vücudumuzdaki esans yağın bir kısmını kaybetmemize neden oluyor. Bu kaybolma riski taşıyan yağ, cildin nemli ve pürüzsüz kalmasına yardım eder.
    - İlla da sıcak suyla duş almak istiyorsanız da suyun altında beş dakikada yıkanmanız yeterli. Dilerseniz 5 dakikadan sonra suyu hafif ılıklaştırabilirsiniz.

  12. DOĞRU KURULANDIĞINIZA EMİN MİSİNİZ?  Duştan sonra hızlıca havluya sarılanlardan mısınız yoksa biraz çıplak kalmaktan hoşlananlardan mı? Eğer cevabınız havluya hemen sarılanlar ise o zaman havlunun sert olmadığına dikkat edin. Sert havlu cildi tahriş eder ve daha hızlı kurumasına sebep olur.

    DOĞRU KURULANDIĞINIZA EMİN MİSİNİZ? Duştan sonra hızlıca havluya sarılanlardan mısınız yoksa biraz çıplak kalmaktan hoşlananlardan mı? Eğer cevabınız havluya hemen sarılanlar ise o zaman havlunun sert olmadığına dikkat edin. Sert havlu cildi tahriş eder ve daha hızlı kurumasına sebep olur.

  13. En doğrusu cildinizi yumuşak bir havluyla dairesel hareketlerle kurulamak. Ya da duştan çıktığınızda henüz ıslakken hemen nemlendiricinizi alın (bebek yağı da olabilir) tüm vücudunuza uygulayın. Böylece nemi de hapsetmiş olursunuz.

    En doğrusu cildinizi yumuşak bir havluyla dairesel hareketlerle kurulamak. Ya da duştan çıktığınızda henüz ıslakken hemen nemlendiricinizi alın (bebek yağı da olabilir) tüm vücudunuza uygulayın. Böylece nemi de hapsetmiş olursunuz.

  14. HAVLUNUZ BAKTERİ YUVASI OLABİLİR!  Havlunuzu en son ne zaman yıkadınız? Duştan sonra vücudumuzdaki gözenekler açılır, ölü deri yüzeye çıkar. Henüz ıslakken kurulandığımızda ise tüm o ölü deriyi havluya geçirmiş oluyoruz. E, uzun süre yıkanmadığı zaman da neler olabileceğini tahmin ediyorsunuz herhalde?

    HAVLUNUZ BAKTERİ YUVASI OLABİLİR! Havlunuzu en son ne zaman yıkadınız? Duştan sonra vücudumuzdaki gözenekler açılır, ölü deri yüzeye çıkar. Henüz ıslakken kurulandığımızda ise tüm o ölü deriyi havluya geçirmiş oluyoruz. E, uzun süre yıkanmadığı zaman da neler olabileceğini tahmin ediyorsunuz herhalde?

  15. SABUN KULLANIYORSANIZ  Klasik sabunlar yerine hoş kokulu sabunları daha çok tercih ediyoruz değil mi? Ama vücudumuza yüksek miktarda alkol ve kimyasal maddeleri uyguladığımızda, cildimizin PH seviyesini değiştireceğini ve buna bağlı olarak vücudumuzun bakteri veya diğer mikroorganizmalara karşı doğal yollarla savunma kapasitesini azalttığını bilmiyoruz.

    SABUN KULLANIYORSANIZ Klasik sabunlar yerine hoş kokulu sabunları daha çok tercih ediyoruz değil mi? Ama vücudumuza yüksek miktarda alkol ve kimyasal maddeleri uyguladığımızda, cildimizin PH seviyesini değiştireceğini ve buna bağlı olarak vücudumuzun bakteri veya diğer mikroorganizmalara karşı doğal yollarla savunma kapasitesini azalttığını bilmiyoruz.