CIA İphone Ve Mac'leri Hack'liyor

CIA iPhone ve Mac'leri hack'liyor (iPhone hack'lenebilir mi? )

  1. Gizli belgeleri sızdıran uluslararası WikiLeaks organizasyonu dün Vault 7 serisi altında bir dizi doküman daha yayınladı.

    Gizli belgeleri sızdıran uluslararası WikiLeaks organizasyonu dün Vault 7 serisi altında bir dizi doküman daha yayınladı.

  2. Yeni belgelerde Apple ürünlerinin 10 yıldan uzun bir süredir Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) tarafından hack'lendiği ortaya çıktı.

    Yeni belgelerde Apple ürünlerinin 10 yıldan uzun bir süredir Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) tarafından hack'lendiği ortaya çıktı.

  3. CIA'in geliştirdiği yazılımlarla 2005 yılından beri Macintosh bilgisayarları hack'lediği belirtildi. İstihbarat örgütü Apple şirketinin diğer önemli ürünü iPhone telefonları da 2008 yılında hack'lemeyi başardığı belgelere yansıdı.

    CIA'in geliştirdiği yazılımlarla 2005 yılından beri Macintosh bilgisayarları hack'lediği belirtildi. İstihbarat örgütü Apple şirketinin diğer önemli ürünü iPhone telefonları da 2008 yılında hack'lemeyi başardığı belgelere yansıdı.

  4. Güvenliğiyle ön plana çıkan bu cihazlar ele geçirmek için CIA'in özel yazılımlar geliştirdiği belgelerde ifade edildi.

    Güvenliğiyle ön plana çıkan bu cihazlar ele geçirmek için CIA'in özel yazılımlar geliştirdiği belgelerde ifade edildi.

  5. CIA'in NightSkies adını verdiği bir yazılımla iPhone telefonları piyasaya sürüldükten bir yıl sonra hack'leyebildiğini ve yazılımın telefonlardan kaldırılamadığı iddia edildi.

    CIA'in NightSkies adını verdiği bir yazılımla iPhone telefonları piyasaya sürüldükten bir yıl sonra hack'leyebildiğini ve yazılımın telefonlardan kaldırılamadığı iddia edildi.

  6. NightSkies'ın Macintosh versiyonunun ise 2005 yılından beri kullanıldığı ve Mac OS X 10.5.2 ile sonraki sürümlerde aktif olduğu belirtildi.

    NightSkies'ın Macintosh versiyonunun ise 2005 yılından beri kullanıldığı ve Mac OS X 10.5.2 ile sonraki sürümlerde aktif olduğu belirtildi.

  7. SeaPea adındaki başka bir yazılımın ise 12 yıl önce piyasaya sürülen Mac OS X Tiger 10.4'te bile aktif olduğu diğer iddialar arasında.

    SeaPea adındaki başka bir yazılımın ise 12 yıl önce piyasaya sürülen Mac OS X Tiger 10.4'te bile aktif olduğu diğer iddialar arasında.

  8. WIKILEAKS'TEN TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNE YARDIM TEKLİFİ <p>    WikiLeaks'in belgeleri sızdırdıktan sonra Apple, Google ve Microsoft gibi birçok teknoloji devine yardım teklifi götürdüğü ama bazı şartlar öne sürdüğü açıklandı.

    WIKILEAKS'TEN TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNE YARDIM TEKLİFİ

    WikiLeaks'in belgeleri sızdırdıktan sonra Apple, Google ve Microsoft gibi birçok teknoloji devine yardım teklifi götürdüğü ama bazı şartlar öne sürdüğü açıklandı.

  9. WikiLeaks 90 gün içerisinde şirketlere açıklarını kapatabilecekleri belgeleri sunabileceğini belirtmişti.

    WikiLeaks 90 gün içerisinde şirketlere açıklarını kapatabilecekleri belgeleri sunabileceğini belirtmişti.

  10. Organizasyon bu kararı almadan önce Twitter üzerinden takipçilerine seslenerek bir anket düzenlemişti.

    Organizasyon bu kararı almadan önce Twitter üzerinden takipçilerine seslenerek bir anket düzenlemişti.

  11. Ankette takipçilerin yüzde 57'si WikiLeaks'in yardım etmesi yönünde oy kullanmıştı.

    Ankette takipçilerin yüzde 57'si WikiLeaks'in yardım etmesi yönünde oy kullanmıştı.

  12. WikiLeaks yayınladığı belgelerin sadece buzdağının görünen yüzü olduğunu, çok daha fazla dokümanın sızdırıldığını açıklamıştı. Organizasyon gelecek günlerde bu belgelerin de yayınlanacağı haberini paylaşmıştı.

    WikiLeaks yayınladığı belgelerin sadece buzdağının görünen yüzü olduğunu, çok daha fazla dokümanın sızdırıldığını açıklamıştı. Organizasyon gelecek günlerde bu belgelerin de yayınlanacağı haberini paylaşmıştı.