Dostları Halit Akçatepe'yi Böyle Anlattı

Dostları Halit Akçatepe'yi böyle anlattı

  1. Halit Akçatepe'nin ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Yakın dostları usta oyuncuyu anlattı...

    Halit Akçatepe'nin ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Yakın dostları usta oyuncuyu anlattı...

  2. AYŞEN GRUDA:<br>    Çok ani duydum. O kadar üzgünüm ki anlatamam. Çok uzun yıllardır arkadaşım. Aynı evde oturduğum arkadaşımı kaybettim. Bu ekol yavaş yavaş bitiyor. Gençlere bu ekole dikkat etmelerini ve onlardan feyz almalarını rica ediyorum. Türk milletinin değerli bir ismiydi, başımız sağolsun.

    AYŞEN GRUDA:
    Çok ani duydum. O kadar üzgünüm ki anlatamam. Çok uzun yıllardır arkadaşım. Aynı evde oturduğum arkadaşımı kaybettim. Bu ekol yavaş yavaş bitiyor. Gençlere bu ekole dikkat etmelerini ve onlardan feyz almalarını rica ediyorum. Türk milletinin değerli bir ismiydi, başımız sağolsun.

  3. ATİLLA DORSAY:<br>    Tükr sinemasına gelmiş geçmiş en güler yüzlü oyunculardandı. Ertem Eğilmez'in onu seçtiği koruduğu ve onu bugünkü şöhretine kavuşturduğu bilinir. Canım Kardeşim'de Tarık ile başrolü üstlendi ve onun karşısında hiç eğik durmadı. Tabii biz onu en çok Güdük Necmi karakteri ile hatırlıyoruz. Hiç silinmedi, kendisini hep gösterdi. Çok sevilen bir oyuncuydu. İşte böyle bir insan... Düşününce bile insanın içinden ağlamak geliyor. Son 1-1,5 yıldır kimseyi kabul etmeden felçli bir şekilde yatıyordu. Gidemedik, ziyaret edemedik. Gidenlerin arkasından konuşuyoruz böyle...

    ATİLLA DORSAY:
    Tükr sinemasına gelmiş geçmiş en güler yüzlü oyunculardandı. Ertem Eğilmez'in onu seçtiği koruduğu ve onu bugünkü şöhretine kavuşturduğu bilinir. Canım Kardeşim'de Tarık ile başrolü üstlendi ve onun karşısında hiç eğik durmadı. Tabii biz onu en çok Güdük Necmi karakteri ile hatırlıyoruz. Hiç silinmedi, kendisini hep gösterdi. Çok sevilen bir oyuncuydu. İşte böyle bir insan... Düşününce bile insanın içinden ağlamak geliyor. Son 1-1,5 yıldır kimseyi kabul etmeden felçli bir şekilde yatıyordu. Gidemedik, ziyaret edemedik. Gidenlerin arkasından konuşuyoruz böyle...

  4. MEHMET ALİ ERBİL:  <br>  Oyunculuğu, disiplini ondan feyz alarak öğrendim. Böyle bir sanatçıdan öğrendiğim her şey için inanılmaz mutluyum. Onu kaybettiğim için çok üzgünüm. Türk halkı onun değerini biliyordu. Hepimizin başı sağolsun. Ertem Eğilmez'i de çok iyi biliyordum. Onlar yeri doldurulamayacak isimler. Türk ulusunun başı sağolsun.

    MEHMET ALİ ERBİL:
    Oyunculuğu, disiplini ondan feyz alarak öğrendim. Böyle bir sanatçıdan öğrendiğim her şey için inanılmaz mutluyum. Onu kaybettiğim için çok üzgünüm. Türk halkı onun değerini biliyordu. Hepimizin başı sağolsun. Ertem Eğilmez'i de çok iyi biliyordum. Onlar yeri doldurulamayacak isimler. Türk ulusunun başı sağolsun.

  5. SELDA ALKOR:<br>  Halit'in benim kalbimde ayrı bir yeri var. Benim için çok özeldi. Maalesef gidiyor hepsi... Ben aramızdan ayrılan bu gibi isimlere ölmüş gözüyle bakamıyorum. Bazen içimden bir ses 'Şunu bir arayayım da, ne yapıyor sorayım' diyor. O kadar kabullenemiyorum ki, çok sevdiğimiz bir insandı. Nurlar içinde yatar inşallah&#8230;

    SELDA ALKOR:
    Halit'in benim kalbimde ayrı bir yeri var. Benim için çok özeldi. Maalesef gidiyor hepsi... Ben aramızdan ayrılan bu gibi isimlere ölmüş gözüyle bakamıyorum. Bazen içimden bir ses 'Şunu bir arayayım da, ne yapıyor sorayım' diyor. O kadar kabullenemiyorum ki, çok sevdiğimiz bir insandı. Nurlar içinde yatar inşallah…

  6. Halit Akçatepe'nin albümünden kareler  <br>  1 Ocak 1938'de Üsküdar'da doğan Halit Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okudu. Babası yine bir oyuncu olan Sıtkı Akçatepe idi.

    Halit Akçatepe'nin albümünden kareler
    1 Ocak 1938'de Üsküdar'da doğan Halit Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okudu. Babası yine bir oyuncu olan Sıtkı Akçatepe idi.

  7. Bir yönetmenin "Bize bir çocuk oyuncu lazım" deyince babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynattı.

    Bir yönetmenin "Bize bir çocuk oyuncu lazım" deyince babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynattı.

  8. İlk olarak 5 yaşındayken 1943'te bir filmde rol aldı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu.

    İlk olarak 5 yaşındayken 1943'te bir filmde rol aldı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu.

  9. Halit Akçatepe bir yandan amatör olarak tiyatroculuk oynarken diğer yandan önce Edebiyat Fakültesi, sonra da Hukuk Fakültesine devam etmiş ancak tiyatro aşkı galip geldi ve okulu bıraktı.

    Halit Akçatepe bir yandan amatör olarak tiyatroculuk oynarken diğer yandan önce Edebiyat Fakültesi, sonra da Hukuk Fakültesine devam etmiş ancak tiyatro aşkı galip geldi ve okulu bıraktı.

  10. Profesyonel olarak ilk defa 1960 yılında 'Oda Tiyatrosu 4'te 'Sel' piyesiyle sahneye çıktı. Bugüne kadar 16 ayrı tiyatroda 43 piyeste rol aldı. Dostlar Tiyatrosu kadrosunda yer aldı.

    Profesyonel olarak ilk defa 1960 yılında 'Oda Tiyatrosu 4'te 'Sel' piyesiyle sahneye çıktı. Bugüne kadar 16 ayrı tiyatroda 43 piyeste rol aldı. Dostlar Tiyatrosu kadrosunda yer aldı.

  11. Birçok filmde oynayan Halit Akçatepe, reklam filmlerinde de oynadı. İlk filmlerinde figüran olarak rol aldı. Daha sonra duygusal komedilerde karakter rolleri canlandırdı.

    Birçok filmde oynayan Halit Akçatepe, reklam filmlerinde de oynadı. İlk filmlerinde figüran olarak rol aldı. Daha sonra duygusal komedilerde karakter rolleri canlandırdı.

  12. 1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle çok sevildi.

    1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle çok sevildi.

  13. Rıfat Ilgaz'ın "Hababam Sınıfı" romanından Umur Bugay tarafından senaryosu uyarlanan, 1975 Ertem Eğilmez yapımı "Hababam Sınıfı" sinema filminde; Kemal Sunal - İnek Şaban, Adile Naşit - Hafize Ana, Halit Akçatepe - Güdük Necmi, Tarık Akan - Damat Ferit, Münir Özkul - Kel Mahmut, Muharrem Gürses - Okul müdürü Muharrem Gür, Ayşen Gruda - Yarışma Sunucusu rolleri ile hafızalara kazındı.

    Rıfat Ilgaz'ın "Hababam Sınıfı" romanından Umur Bugay tarafından senaryosu uyarlanan, 1975 Ertem Eğilmez yapımı "Hababam Sınıfı" sinema filminde; Kemal Sunal - İnek Şaban, Adile Naşit - Hafize Ana, Halit Akçatepe - Güdük Necmi, Tarık Akan - Damat Ferit, Münir Özkul - Kel Mahmut, Muharrem Gürses - Okul müdürü Muharrem Gür, Ayşen Gruda - Yarışma Sunucusu rolleri ile hafızalara kazındı.

  14. Halit Akçatepe, 1963 yılında evlenip 1981 yılında boşandığı ilk evliliğinden Itır ve Ebru adlarında iki kızı oldu.<br>    İkinci evliliğini 1999 yılında Rezzan hanım ile yaptı ve 2009 yılında da boşandı. Akçatepe'nin Günsu adında bir kızı var...

    Halit Akçatepe, 1963 yılında evlenip 1981 yılında boşandığı ilk evliliğinden Itır ve Ebru adlarında iki kızı oldu.
    İkinci evliliğini 1999 yılında Rezzan hanım ile yaptı ve 2009 yılında da boşandı. Akçatepe'nin Günsu adında bir kızı var...