Karbonhidrat Bağımlısı Olabilirsiniz

Lezzetli ve maalesef zararlı olan karbonhidratların, vücudunuza neler yaptığını biliyor musunuz? Siz karbonhidratsız yaşamaya devam edebilir miydiniz? Belki de bağımlısınız!

  1. Lezzetli ve maalesef zararlı olan karbonhidratların, vücudunuza neler yaptığını biliyor musunuz? Siz karbonhidratsız yaşamaya devam edebilir miydiniz? Belki de bağımlısınız!

    Lezzetli ve maalesef zararlı olan karbonhidratların, vücudunuza neler yaptığını biliyor musunuz? Siz karbonhidratsız yaşamaya devam edebilir miydiniz? Belki de bağımlısınız!

  2. Sabahları işe giderken kahvaltı hazırlayıp yeşillikler, domates, salatalık, peynirle renklenen bir sofra kurmak yerine, pastaneye gidip mis gibi kokan poğaçalar, simitler ve çörekler arasında kaybolmayı mı tercih ediyorsunuz?

    Sabahları işe giderken kahvaltı hazırlayıp yeşillikler, domates, salatalık, peynirle renklenen bir sofra kurmak yerine, pastaneye gidip mis gibi kokan poğaçalar, simitler ve çörekler arasında kaybolmayı mı tercih ediyorsunuz?

  3. Yapılan araştırmalar, şekere dönüşen nişastanın adeta bir uyuşturucu gibi beyni etkilediğini ortaya koyuyor.

    Yapılan araştırmalar, şekere dönüşen nişastanın adeta bir uyuşturucu gibi beyni etkilediğini ortaya koyuyor.

  4. Uzmanlar, beyinde sigara, uyuşturucu gibi birçok maddenin bağımlılığından sorumlu olan kısmın, yemek yemeyle de ilgili olduğunu belirtiyorlar.

    Uzmanlar, beyinde sigara, uyuşturucu gibi birçok maddenin bağımlılığından sorumlu olan kısmın, yemek yemeyle de ilgili olduğunu belirtiyorlar.

  5. Yıllarca aksi iddia edilmiş olsa bile, günümüzde basit karbonhidrattan fakir, protein ve yağdan zengin diyetler kilo vermeye yardımcı oluyor.

    Yıllarca aksi iddia edilmiş olsa bile, günümüzde basit karbonhidrattan fakir, protein ve yağdan zengin diyetler kilo vermeye yardımcı oluyor.

  6. Çünkü basit karbonhidrat içeren gıdalar kan şekerini olması gerekenden daha hızlı yükseltip, doyum ve mutluluk sağlıyorlar. Ancak yükseldiği gibi hızla düşen bu oran yeniden acıkmayı sağlıyor.

    Çünkü basit karbonhidrat içeren gıdalar kan şekerini olması gerekenden daha hızlı yükseltip, doyum ve mutluluk sağlıyorlar. Ancak yükseldiği gibi hızla düşen bu oran yeniden acıkmayı sağlıyor.

  7. Beslenme uzmanları şeker ve karbonhidratların sadece yeme isteğine yol açmayıp, aşırı tüketim isteğini engellemeye karşı bedenimizi zayıf bıraktığını belirtiyorlar.

    Beslenme uzmanları şeker ve karbonhidratların sadece yeme isteğine yol açmayıp, aşırı tüketim isteğini engellemeye karşı bedenimizi zayıf bıraktığını belirtiyorlar.

  8. Yüksek kan şekeri insanı daha aktif ve kolay konsantrasyon kurar hale getirdiğinden, bağımlılık geliştirilmesi de kolay oluyor.

    Yüksek kan şekeri insanı daha aktif ve kolay konsantrasyon kurar hale getirdiğinden, bağımlılık geliştirilmesi de kolay oluyor.

  9. Kimi zaman beslenme bedensel değil, ruhsal bir ihtiyaç oluyor. Serotonin seviyesini yükseltmek için, vücut hızla karbonhidrat tüketmeye başlıyor.

    Kimi zaman beslenme bedensel değil, ruhsal bir ihtiyaç oluyor. Serotonin seviyesini yükseltmek için, vücut hızla karbonhidrat tüketmeye başlıyor.

  10. Yiyeceğe bağımlı olma fikri, ona karşı koymayı daha da zorlaştırıyor. Aşırı yeme arzusunun fiziksel ve psikolojik bileşimleri öylesine iç içe geçmiş ki, ayırt etmek kolay olmuyor.

    Yiyeceğe bağımlı olma fikri, ona karşı koymayı daha da zorlaştırıyor. Aşırı yeme arzusunun fiziksel ve psikolojik bileşimleri öylesine iç içe geçmiş ki, ayırt etmek kolay olmuyor.

  11. Un ve şeker karbonhidrat bağımlılığının en büyük suçluları çünkü metabolizmaya hızlıca giren bu iki madde, aynı zamanda kişinin enerji ihtiyacını karşılama konusunda fayda sağlıyor.

    Un ve şeker karbonhidrat bağımlılığının en büyük suçluları çünkü metabolizmaya hızlıca giren bu iki madde, aynı zamanda kişinin enerji ihtiyacını karşılama konusunda fayda sağlıyor.

  12. Kompleks karbonhidratlar, yani meyve, sebze ve tam tahıl taneleri sağlıklı bir şeker metabolizması için gereken şekeri ve mikro besin öğelerini içeriyor.

    Kompleks karbonhidratlar, yani meyve, sebze ve tam tahıl taneleri sağlıklı bir şeker metabolizması için gereken şekeri ve mikro besin öğelerini içeriyor.

  13. Karbonhidrat tüketme alışkanlığından kurtulmayı denediniz mi? Belki azalttınız ama hala günde bir kez yiyor musunuz?

    Karbonhidrat tüketme alışkanlığından kurtulmayı denediniz mi? Belki azalttınız ama hala günde bir kez yiyor musunuz?

  14. Diyet uzmanları işlenmemiş tüm bitkisel gıdaların kan şekeri seviyesini düzenlemenin yanı sıra karbonhidrat isteğini azalttığı konusunda hemfikir.

    Diyet uzmanları işlenmemiş tüm bitkisel gıdaların kan şekeri seviyesini düzenlemenin yanı sıra karbonhidrat isteğini azalttığı konusunda hemfikir.

  15. Bunun için vücudunuzun verdiği işaretleri doğru okumanız gerekiyor. Örneğin susamadan su içmeye özen gösterin çünkü gerçekten suya ihtiyaç duyduğunuzda, karbonhidratlı gıdalar yemeğe eğilimli oluyorsunuz.

    Bunun için vücudunuzun verdiği işaretleri doğru okumanız gerekiyor. Örneğin susamadan su içmeye özen gösterin çünkü gerçekten suya ihtiyaç duyduğunuzda, karbonhidratlı gıdalar yemeğe eğilimli oluyorsunuz.

  16. Karbonhidrata olan bağımlılığınızı test etmek ister misiniz?

    Karbonhidrata olan bağımlılığınızı test etmek ister misiniz?

  17. Bir kafeye gidin ve en sevdiğiniz tatlıyı sipariş edin. Birkaç çatal aldıktan sonra tabaktan elinizi çekin.

    Bir kafeye gidin ve en sevdiğiniz tatlıyı sipariş edin. Birkaç çatal aldıktan sonra tabaktan elinizi çekin.

  18. O çok sevdiğiniz tatlı hala tabakta durduğunda, onu umursuyor musunuz? Aynı testi birkaç kez daha yapın.

    O çok sevdiğiniz tatlı hala tabakta durduğunda, onu umursuyor musunuz? Aynı testi birkaç kez daha yapın.

  19. Eğer mutlu değilseniz ve birkaç gün sonra hala o pastayı düşünüyorsanız, bu karbonhidratla ilgili sağlıksız bir ilişkiniz olduğunun göstergesidir.

    Eğer mutlu değilseniz ve birkaç gün sonra hala o pastayı düşünüyorsanız, bu karbonhidratla ilgili sağlıksız bir ilişkiniz olduğunun göstergesidir.

  20. Bir karbonhidrat bağımlıysanız, bu yeme alışkanlığını değiştirmek için mutlaka kilolu olmanız gerekmiyor.

    Bir karbonhidrat bağımlıysanız, bu yeme alışkanlığını değiştirmek için mutlaka kilolu olmanız gerekmiyor.

  21. Şimdi vücudunuzun formunu koruyor olabilirsiniz ancak bir süre sonra her şey değişebilir. Sağlıklı beslenmeyi tercih edin ve uzun, keyifli, sıhhatli bir yaşamın tadını çıkarın.

    Şimdi vücudunuzun formunu koruyor olabilirsiniz ancak bir süre sonra her şey değişebilir. Sağlıklı beslenmeyi tercih edin ve uzun, keyifli, sıhhatli bir yaşamın tadını çıkarın.