Üniversite Tercihi Yapacakların Bilmesi Gereken 7 Şey

Üniversite tercihi yapacakların bilmesi gereken 7 şey

  1. Büyük maratonda sona yaklaşan gençlerin önünde geçmesi gereken bir engel daha bulunuyor; Tercih dönemi...  <p>    Üniversite ve bölüm tercihi yapacak kişilerin tercihlerini yapmadan önce bilmesi ve dikkat etmesi gereken bazı hayati noktalar bulunuyor.

    Büyük maratonda sona yaklaşan gençlerin önünde geçmesi gereken bir engel daha bulunuyor; Tercih dönemi...

    Üniversite ve bölüm tercihi yapacak kişilerin tercihlerini yapmadan önce bilmesi ve dikkat etmesi gereken bazı hayati noktalar bulunuyor.

  2. 1. Kendinizi tanıyın!  <p>  Biliyoruz; birçoğunuz daha 18 yaşına bile girmedi.  <p>  Bu anlamda kendinizi tanımanız ve ilgi alanlarınızı keşfetme süreciniz henüz tamamlanmamış olabilir.    Fakat sizi cezbeden ve ilginizi çeken alanlar illa ki vardır. Öncelikle bu alanlar üzerinde kafa yorun. Bu mesleği yapıyorum çünkü ile başlayan notlar alın.

    1. Kendinizi tanıyın!

    Biliyoruz; birçoğunuz daha 18 yaşına bile girmedi.

    Bu anlamda kendinizi tanımanız ve ilgi alanlarınızı keşfetme süreciniz henüz tamamlanmamış olabilir. Fakat sizi cezbeden ve ilginizi çeken alanlar illa ki vardır. Öncelikle bu alanlar üzerinde kafa yorun. Bu mesleği yapıyorum çünkü ile başlayan notlar alın.

  3. <strong>2. Se&ccedil;eceğiniz alandaki iş imkanlarına g&ouml;z gezdirin!</strong>  Bölüme karar verdiniz, peki bu bölümün ileride maddi anlamda size getirisi ne olacak?<p>    Eğitim toplumdaki konumumuzu ve ekonomik refahımızı belirleyen önemli bir faktördür.<p>    Bu sebeple seçmeyi düşündüğünüz alandaki iş imkanlarına kariyer sitelerinde bakın.  <p>  Acı ama gerçek, hepimiz yaşamak için para kazanmak zorundayız.<p>    PS: 25 yaşını geçmemiş, 10 yıl yöneticilik tecrübesine sahip gibi ilanları ciddiye almamanızı şiddetle öneriyoruz

    2. Seçeceğiniz alandaki iş imkanlarına göz gezdirin! Bölüme karar verdiniz, peki bu bölümün ileride maddi anlamda size getirisi ne olacak?

    Eğitim toplumdaki konumumuzu ve ekonomik refahımızı belirleyen önemli bir faktördür.

    Bu sebeple seçmeyi düşündüğünüz alandaki iş imkanlarına kariyer sitelerinde bakın.

    Acı ama gerçek, hepimiz yaşamak için para kazanmak zorundayız.

    PS: 25 yaşını geçmemiş, 10 yıl yöneticilik tecrübesine sahip gibi ilanları ciddiye almamanızı şiddetle öneriyoruz

  4. <strong>3. Tercih etmek istediğiniz okulu &ouml;nceden g&ouml;r&uuml;n!</strong>  Tercih etmek istediğiniz üniversiteyi tercih sürecinden önce mutlaka görün ve bilgi alın.<p>    Üniversitenin size neler sağlayabileceği ve sizi nerelere getirebileceği konusunu netleştirin.    Sonra ''Yav biz nereye geldik? Açaydım kollarımı işaretleme diyeydim'' falan yemiyor bizden söylemesi.

    3. Tercih etmek istediğiniz okulu önceden görün! Tercih etmek istediğiniz üniversiteyi tercih sürecinden önce mutlaka görün ve bilgi alın.

    Üniversitenin size neler sağlayabileceği ve sizi nerelere getirebileceği konusunu netleştirin. Sonra ''Yav biz nereye geldik? Açaydım kollarımı işaretleme diyeydim'' falan yemiyor bizden söylemesi.

  5. <strong>4. &Uuml;niversitenin uluslararası anlaşmalarını kontrol edin!</strong>  Üniversitelerin Erasmus vb. gibi öğrenci değişim anlaşmalarını mutlaka kontrol edin. <p>    Üniversiteyi köprüden önce son çıkış gibi düşünebilirsiniz.<p>    Bu sebeple üniversitenin tüm imkanlarından azami şekilde faydalanmaya bakın.

    4. Üniversitenin uluslararası anlaşmalarını kontrol edin! Üniversitelerin Erasmus vb. gibi öğrenci değişim anlaşmalarını mutlaka kontrol edin.

    Üniversiteyi köprüden önce son çıkış gibi düşünebilirsiniz.

    Bu sebeple üniversitenin tüm imkanlarından azami şekilde faydalanmaya bakın.

  6. <strong>5. Yurt dışında &uuml;niversite okumayı da d&uuml;ş&uuml;n&uuml;n!</strong>  Yabancı dil yetkinliğiniz 'Hello, How are you?' seviyesinden biraz daha öteye geçiyorsa yurt dışında  üniversite okuma imkanlarını da değerlendirin.  <p>  Yurt dışında üniversite okuyanların maaş ortalamaları genelde daha yüksek oluyor

    5. Yurt dışında üniversite okumayı da düşünün! Yabancı dil yetkinliğiniz 'Hello, How are you?' seviyesinden biraz daha öteye geçiyorsa yurt dışında üniversite okuma imkanlarını da değerlendirin.

    Yurt dışında üniversite okuyanların maaş ortalamaları genelde daha yüksek oluyor

  7. <strong>6. &Uuml;niversitenin bulunduğu kentteki sosyal imkanlara g&ouml;z atın!</strong>  Üniversite hayatını lise gibi derse gir çık, sınava gir çık, yüksek not al çık mantığı ile düşünmeyin.<p>    Üniversite sadece ders çalışma yeri değildir. Sürekli ders çalışarak hayatınızın en eğlenceli dönemini öldürmeyin.<p>    Siz artık yetişkin birer bireysiniz. Bunun tadını çıkarın.<p>    Üniversitenin bulunduğu kentteki sosyal imkanlara göz atın. <p>    Unutmayın ki hayatta en başarılı olan kişi not ortalaması en yüksek kişi olan değil sosyal ilişkileri en güçlü olandır

    6. Üniversitenin bulunduğu kentteki sosyal imkanlara göz atın! Üniversite hayatını lise gibi derse gir çık, sınava gir çık, yüksek not al çık mantığı ile düşünmeyin.

    Üniversite sadece ders çalışma yeri değildir. Sürekli ders çalışarak hayatınızın en eğlenceli dönemini öldürmeyin.

    Siz artık yetişkin birer bireysiniz. Bunun tadını çıkarın.

    Üniversitenin bulunduğu kentteki sosyal imkanlara göz atın.

    Unutmayın ki hayatta en başarılı olan kişi not ortalaması en yüksek kişi olan değil sosyal ilişkileri en güçlü olandır

  8. <strong>7. Se&ccedil;mek istediğiniz b&ouml;l&uuml;mden mezun olmuş kişilerle konuşun!</strong>  Tercih yapmak istediğiniz bölümden mezun olmuş ve o mesleği yapan kişilerle fikir alışverişinde bulunun.<p>    Onlara sorun ve olabildiğince darlayın ve küçük sürprizler yapın çünkü bu sizin geleceğiniz.

    7. Seçmek istediğiniz bölümden mezun olmuş kişilerle konuşun! Tercih yapmak istediğiniz bölümden mezun olmuş ve o mesleği yapan kişilerle fikir alışverişinde bulunun.

    Onlara sorun ve olabildiğince darlayın ve küçük sürprizler yapın çünkü bu sizin geleceğiniz.